Sari la conținut
victorii-pentru-echipele-din-brasov

Etapă perfectă pentru echipele ce reprezintă Brașovul în liga a doua. FC Brașov și Unirea Tărlungeni au obținut primele victorii din acest campionat. Stegarii lui Adrian Szabo s-au impus la Reșița cu scorul de 3-2(3-0), iar Unirea Tărlungeni a învins cu 1-0 (1-0) formaţia Universitatea Cluj.

O repriză de vis. Galben-negrii au făcut o primă repriză perfectă la capătul căreia conduceau cu scorul de 3-0. Fostul golgheter al Ligii a doua, Matei a deschis scorul în minutul 11, cu un șut dina fara careului. Rusu a punctat în minutul 20 pentru 2-0, iar Matei a reușit dubla cu șase minute înainte de pauză și a stabilit scorul primei reprize, 3-0 pentru echipa de sub Tâmpa. Buga și compania s-au crezut câștigători şi au avut problema în repriza secundă. Metalul a redus din handicap în minutul 47 când Puşcaş a transformat o lovitură de la 11 metri acordată pentru un fault a lui Căucă. Acelaşi Puşcaş a mai transformat o lovitură de pedeapsă în minutul 78 şi a stabilit scorul final al partidei, 3-2 pentru FC Braşov. Cu cele trei puncte câştigate braşovenii au ajuns pe poziţia a opta a clasamentului cu patru puncte. „ Suntem mulțumiți că am obținut cele trei puncte, dar am tratat prea ușor fazele la care gazdele au înscris. Când marchezi trei goluri și ai emoţii pe final nu e plăcut. Bine că am câștigat, avem o săptămână de muncă, în care vom încerca să punem la punct ce nu a fost bine în jocul de astăzi”, a spus tehnicianul stegarilor Adrian Szabo. FC Braşov a jucat la Reşiţa în următoarea formulă: Căucă - Letan, Hlinca, Poverlovici (Puțanu 80’), Perju - Buga, Ianc, Vl. Munteanu, Codoban (H. Popa 65’) - Rusu, Matei (Ene 58’).

Trei puncte importante. Unirea Tărlungeni era obligată să câştige toate cele trei puncte puse în joc în partida cu U Cluj, după ce în primele două etape elevii lui Dan Bona au pierdut jocurile cu Şoimii Pâncota şi Gaz Metan Mediaş. Dâlbea şi compania au dominat începutul de joc şi au reuşit să deschidă scorul în minutul 21 prin Ioan Coman. Atacantul târlungenenilor a înscris cu capul după ce Rareş Forika a deviat o centrare perfectă a lui Bogdan Minciună. După gol, trupa lui Bona s-a apărat perfect, a închis toate culoarele spre poarta lui Muţiu şi a reuşit să câştige primele puncte din acest campionat. Unirea Tărlungeni a acumulat trei puncte şi ocupă poziţia a 11-a în clasament. „ A fost un meci foatre greu. Mă bucur că am câștigat pentru că aveam nevoie ca de aer de aceste puncte după înfrângerile din primele două etape. Nu am jucat foarte bine, dar importante sunt cele trei puncte. Victoria este extraordinară pentru moralul băieţilor”, a declarat tehnicianul Dan Bona. Tărlungeniul a jucat în formula: Muțiu - Vlăsceanu, Forika, Șerban, Bucur - Monea, Dâlbea, Minciună (Chirciu 87’), S. Marin (Cioinac 65’) - L. Nicolae (Burlacu 56’), Coman.

Comentarii

Ultimă oră