Sari la conținut

Flavia Boghiu se retrage din cursa electorală din 9 iunie după ce a fost trimisă în judecată de DNA în dosarul „Catacombe"

Viceprimarul USR a anunțat pe rețelele de socializare că nu mai candidează la alegerile locale din 9 iunie:

„Cu câteva zile înainte de intrarea în campania electorală, am aflat (din presă, din păcate) că dosarul Muzeului Asociației Amural din grotele de după ziduri, dosar în care sunt inculpată, a fost trimis în judecată.

Având în vedere această nouă încadrare, vă anunț următoarele:

1. Sunt nevinovată. Oricât ar încerca să mintă, în fața procurorilor, PNL-iștii care au fost audiați, adevărul se va dovedi în instanță și voi fi achitată.

2. Acest dosar face parte dintr-o vânătoare politică, plângerea penală fiind făcută de viceprimarul PNL Sebastian Rusu, alături de mafiotul imobiliar Garbis Vicențiu Kehayian, același care a declarat în presă că a pierdut 40 de milioane de euro pentru că nu i-am mai permis să distrugă dealurile din Schei cu mii de apartamente.

3. Aleg să nu mai candidez în aceste alegeri locale – decizie personală pe care am luat-o în baza situației medicale, având în vedere că sunt însărcinată și este o sarcină cu risc;

4. Legat de funcția publică: în acest moment raporturile de muncă din Primăria Brașov sunt suspendate și nu mai exercit atribuții publice.

5. Pe această cale, vă mulțumesc pentru toate gândurile de bine, urările de sănătate și mesajele primite de la voi, care m-au copleșit. Atenția și energia mea se mută deocamdată pe sănătatea sarcinii – care include și sănătatea mea – și vă promit că voi reveni!

Voi fi și vom fi bine!"

Tribunalul Brașov a decis schimbarea calității procesuale pentru viceprimarul Flavia Boghiu și Cristine Manolache, fosta șefă a Serviciului Patrimoniu și Urbanism Comercial din cadrul Primăriei Brașov în dosarul Catacombelor. Astfel, ambele au devenit, din „cercetate penal”, inculpate. Cele două sunt acuzate că au permis ilegal și gratuit unei asociații să folosească imobilul „Catacombe Brașov” pentru evenimente, iar prejudiciul care ar fi fost cauzat municipiului Brașov este calculat de procurori la aproximativ 60.000 de euro.

Astăzi, 26 aprilie, de la ora 17.15, Flavia Boghiu este invitata Irinei Palade, la emisiunea „În spatele deciziei”, pentru a oferi detalii legate de anunțurile pe care le-a făcut în urmă cu câteva zile pe pagina sa oficială de facebook: în acest moment, nu mai exercită atribuții publice în Primăria Brașov și nu mai candidează la alegerile locale de anul acesta. Emisiunea poate fi urmărită live, pe pagina Radio Brașov.

Comentarii

Ultimă oră