Sari la conținut

Desfășurarea sezonului de schi în Postăvarul s-a încheiat

Sursă foto: Primăria Brașov

Din cauza temperaturilor ridicate,condițiile de pe pârtii se deteriorează rapid, ceea ce ar putea face ca acest weekend să fie ultimul pentru schi în acest sezon.

Datorită vremii recente și prognozei meteo, este foarte probabil ca pasionații de sporturi de iarnă să se bucure de zăpada din partea superioară a masivului Postăvarul doar în acest sfârșit de săptămână. Există posibilitatea închiderii sezonului de schi după acest weekend, dat fiind deteriorarea accelerată a stratului de zăpadă pe pârtii.În ciuda ninsorii de la începutul săptămânii, temperaturile ridicate din zilele recente au deteriorat pârtiile, reducând stratul de zăpadă cu 20-25 de cm în doar câteva zile.

În prezent, schiatul se desfășoară în condiții de primăvară, cu zăpadă grea în primele ore ale dimineții, pe pârtiile Doamnei, Ruia, Lupului și Drumul Roșu, cu acces la telescaunul Ruia. Stratul de zăpadă bătută variază între 15 și 30 de cm, cu zone în care spațiul schiabil este îngustat. Fiindcă consistența zăpezii diferă considerabil pe parcursul zilei și în diferitele zone, de la dur în zonele umbrite la moale în cele însorite, vă recomandăm să schiați cu viteză redusă și să fiți pregătiți pentru schimbările bruste de alunecare.

De asemenea, evitați să bruscați schiurile pentru a reduce riscul de accidentare și impactul asupra articulațiilor. Instalațiile de transport pe cablu care vor fi deschise în următoarele zile includ telegondola, telescaunul Ruia și teleschiul Ruia, cu ultima urcare la ora 16:00. Pentru a coborâ în Poiana Brașov, vă recomandăm să folosiți telegondola, deoarece în partea inferioară lipsesc straturile de zăpadă care să faciliteze legătura cu Poiana Brașov.

Vă reamintim că tarifele pentru transportul pe cablu sunt reduse în această perioadă:

  • telegondola: 5 puncte anulate în loc de 6
  • telescaunul Ruia: 3 puncte anulate în loc de 4.

Pentru achiziționarea ski-pass-urilor, puteți folosi cele 3 puncte de vânzare disponibile (casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel și de la telecabina Capra Neagră), toate acceptând plăți cu cardul. De asemenea, există două automate în parcarea multietajată din Poiana de Jos.

Pentru recuperarea garanției de 20 lei plătită pentru ski-pass, pe lângă casierii vor funcționa și două automate, la telecabina Capra Neagră și la telegondolă.

Comentarii

Ultimă oră