Sari la conținut

Flacăra olimpică a fost stinsă. Debut într-o notă umoristică

flacara-olimpica-a-fost-stinsa-debut-intro-nota-umoristica

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci a debutat într-o notă umoristică, cu un apropo la ezitarea tehnică din cadrul ceremoniei de deschidere, când unul dintre cercurile olimpice nu s-a deschis.Unul dintre inelele olimpice format de data aceasta din sute de dansatori nu s-a format de la bun început. Spectatorii au aplaudat furtunos ideea de autoironie a rusilor.

Rusia a ocupat primul loc în clasamentul final pe medalii la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, după 16 zile de competiții și 98 de finale. Rusia a avut 13 medalii de aur, 11 de argint și 9 de bronz, fiind urmată Norvegia (11-5-10), Canada (10-10-5), SUA (9-7-12) etc.

Locul 17, ocupat de echipajele feminin, respectiv masculin de bob-2, a fost cea mai bună clasare pentru sportivii români la Jocurile Olimpice de la Soci. România a deplasat la Soci o delegație de 24 de sportivi, care au concurat la 8 discipline (schi alpin, schi fond, biatlon, sărituri cu schiurile, patinaj artistic, bob, sanie și skeleton).

Ediția următoare a Jocurilor Olimpice de iarnă va fi găzduită de orașul sud-coreean PyeongChang în 2018.

Comentarii

Ultimă oră