Nu este prima oară când se întâmplă acest lucru, iar de data aceasta ne referim la bugetul pe care administraţia judeţeană l-a alocat pentru Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP).
În urma unui proiect iniţiat de ATOP Braşov cu sprijinul Consiliului Judeţean, Inspectoratul de Poliţie va fi dotat cu 20 de sisteme informatice noi, iar Serviciul de Intervenţie Rapidă va primi echipamente de protecţie, vitale în misiunile oamenilor legii.
Buget de batjocură. Chiar dacă bugetul judeţului care vine de la Guvern este din ce în ce mai mic, umilitor chiar, după cum spune preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, iată că se face tot posibilul pentru a se sprijini din puţinul care există cât mai multe domenii de maximă importanţă, neglijate de cei din guvern.
Un alt exemplu în acest sens vine tot de la şeful administraţiei judeţene. Braşovul a primit pentru drumurile din judeţ un buget de 2 milioane de euro, în timp ce alte judeţe au primit şi de 40 de ori mai mult.
Chiar şi aşa, Consiliul Judeţean a aprobat, prin majoritatea voturilor consilierilor judeţeni, un buget de 70.000 de lei pentru ATOP Braşov, ceva mai mulţi bani ca în anii precedenţi, dintr-un buget judeţean cu mult mai mic.
„Nu putem să sprijinim mai mult“ „Din puţinul pe care l-am avut am alocat niste sume de bani şi pentru activitatea acestei autorităţi. Nu vă ascund faptul că am regretul că nu putem să sprijinim mai mult, am regretul că bugetul nostru nu ne mai permite să finanţăm activităţi vitale pentru funcţionarea unui judeţ”, a mai spus Aristotel Căncescu. Din bugetul acordat de Consiliul Judeţean Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, s-au achiziţionat deja în primă fază 20 de computere, 10 imprimante, dar şi 10 căşti de protecţie pentru Serviciul de Intervenţie Rapidă.
„Ne bucurăm că a venit momentul în care problema legată de dotarea cu tehnică de calcul am reuşit să o soluţionăm. În aceste zile se va face trecerea efectivă a acestor mijloace achiziţionate în dotarea poliţiei, pentru ca ele să poată să fie utilizate”, a spus Claudiu Coman, preşedinte ATOP Braşov.
Am văzut şi poliţişti fericiţi „Suntem foarte, foarte bucuroşi că trăim acest moment, este o încununare cu succes a unui demers şi a unor eforturi făcute de ATOP Braşov cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie, parcurgând o perioadă în care, dotările materiale fiind mai reduse, este firesc ca acest aport de mijloace tehnice să ne bucure în mod deosebit. Discutăm de tehnică de calcul, de elemente de echipament pentru structura specială de intervenţie pe care o avem”, a declarat comisarul şef Sorin Melinte, adjunct al şefului IPJ Braşov.
Iar lucrurile nu se opresc aici. Tot în urma unui proiect comun dintre Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Braşov şi Consiliul Judeţean, intrarea în sediul Poliţiei va căpăta o nouă faţă.
„La intrarea în sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, acolo unde este şi evidenţa populaţiei, pe un proiect comun, se va face o securizare şi o monitorizare a incintei. Este un proiect foarte complex, cu bariere de acces, un proiect care va aduce şi o faţă modernă”, a mai adăugat Claudiu Coman, preşedinte ATOP Braşov. În altă ordine de idei, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Braşov pregăteşte, împreună cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Covasna, adunarea naţională a ATOP-urilor. Conferinţa naţională va avea loc în perioada 27-30 octombrie, la Braşov.
"Doresc să vă spun că am acest sentiment de umilire pentru, că din păcate, s-a ajuns ca anumite administraţii publice, nu toate, să ajungă practic la limita de existenţă pentru că bugetul pe care l-am primit în acest an şi sumele care ne-au fost alocate din rectificări - mai mult negative decât pozitive - nu ne permit mai mult de atât“ a declarat, Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.