Sari la conținut

Testând limitele și pasiunea: Marius Savu se lansează într-un maraton radio de 48 de ore la Radio Brașov!

Vineri, 19 aprilie, la ora 19:00, începe un eveniment extraordinar și memorabil în istoria radioului brașovean: un maraton radio de 48 de ore condus de nimeni altul decât Marius Savu, una dintre cele mai cunoscute voci din istoria Radio Brașov (87,8 FM). Evenimentul se va încheia duminică, 21 aprilie, la ora 19:00.

Ești gata să te alături unei aventuri radio de neuitat? Așteaptă-te la două zile și nopți pline de energie și entuziasm alături de Marius Savu.

După 17 ani de absență de pe frecvențele radiofonice, Marius Savu a revenit anul trecut (#Savularadio), iar acum își propune un obiectiv ambițios: să conducă o emisiune maraton de 48 de ore la Radio Brașov (87,8FM). Ce îl motivează pe Savu să stea atât de mult timp în fața microfonului? Curiozitatea, pasiunea și dorința de a atinge noi limite sunt doar câteva din elementele care alimentează această inițiativă îndrăzneață.

Marius Savu în 1998. Arhivă personală.

Sunt impresionat de „furtuna mediatică” pornită de colegii mei de la Radio Braşov după anunțul oficial că încerc să stau în fața microfonului 48 de ore. Poate că ei sunt mai conștienți decât mine ce înseamnă 48 de ore fără somn (o să îmi permit o pauză de 1/2 de oră la 12 ore și o să incerc să fiu activ în fața microfonului cu intervenții la maxim 3 melodii pe timpul zilei și 4-5 melodii pe timpul nopții). Cred că și subconștientul meu e mai conștient decât mine de vreme ce nu mă lasă dimineața să mă ridic așa ușor din pat. Pentru mine este în continuare o curiozitate. Pardon … două. 1. Cum e să stai în emisie atâtea ore și 2. Oare rezist? La care am mai adăugat și o motivație: dacă nu rezist, atunci luni va fi ultima emisie, cea prin care îmi voi lua adio de la radio. Dar, da, îmi doresc să continui. Așa încât să înceapă MARATONUL!”, a transmis Marius Savu pe pagina personală de Facebook.

În exclusivitate, pentru Brașovul Tău, Marius Savu:

Ce te-a determinat să revii în lumea radiofonică după o pauză de 17 ani și să te implici într-un maraton de 48 de ore la microfon?

Revenirea la radio și participarea la acest maraton sunt două povești interesante, motivate de același impuls interior pe care încă nu-l înțeleg pe deplin. În viața mea, se întâmplă adesea să urmez această dorință interioară, și sunt recunoscător că s-a întâmplat și în acest caz. Întoarcerea evident a fost generată de o nostalgie față de microfon și de ascultători. Participarea la acest maraton înseamnă să fim împreună cu toată lumea și să ne bucurăm împreună, sper, timp de 48 de ore de muzică bună. Așteptăm cu nerăbdare să avem alături oameni și prieteni care să vină în emisie și ascultători care să împărtășească câteva cuvinte în direct.

Cum te pregătești pentru acest maraton radio? Există anumite ritualuri sau obiceiuri pe care le urmezi înainte de a intra în emisie?

Pregătirea a fost surprinzător de simplă. Inițial, mi-am planificat să plec direct de la muncă și să încep emisia la ora 18:00. Cu toate acestea, norocul meu a fost că șeful mi-a interzis să merg la serviciu astăzi, luând decizia în mod categoric. Astfel, am realizat că a avut dreptate, gândind mai bine decât mine. În timpul acestei zile, am avut multe responsabilități, inclusiv gestionarea unor apeluri telefonice, răspuns la diverse cereri și acordarea aprobărilor pentru tot ceea ce colegii mei au pregătit pentru evenimentul de la radio. Sunt uimit de tot ceea ce s-a întâmplat; ceea ce inițial părea a fi un mic eveniment a devenit un succes imens. Deși starea de veghe timp de 48 de ore poate părea obositoare, mulți oameni o fac și nu se acordă premii sau diplome. Cu toate acestea, colegii mei de la radio au transformat acest lucru într-un eveniment memorabil.

Care este amintirea ta preferată din perioada în care erai realizator de emisiuni la Radio Brașov în anii 90-2000?

Au fost multe amintiri plăcute începând cu 1993 până în 2005 sau 2006, când am încheiat prima etapă din cariera mea radiofonică. Cele mai frumoase amintiri sunt legate de colegii mei, de atmosfera extraordinară și de prietenia care s-a format între noi. A fost o bucurie să fiu înconjurat de oameni extraordinari, pe care sunt recunoscător că i-am cunoscut, și sper că am adus bucurie ascultătorilor în acele momente.

Există vreo anecdota sau moment amuzant din timpul emisiunilor tale de radio la Radio Brașov pe care ai vrea să o împărtășești cu ascultătorii tăi?

Amintirile din emisie sunt pline de surprize, iar majoritatea provin din spatele microfonului, multe dintre ele nefiind difuzate pe post. Una dintre amintirile mele preferate este legată de vremea în care făceam discoteca la Radio Brașov. În mod obișnuit, încheiam emisia atunci când începea programul BBC, iar pentru a intra ascultătorii în direct, foloseam un microfon direct pe difuzorul telefonului, deoarece nu aveam altă modalitate. Într-o dimineață, am uitat să închidem un canal pe mixerul pe care îl foloseam pentru a comuta între semnalul stereo și BBC. Așa că, în timp ce noi vorbeam în studio, pe un alt canal se auzea BBC-ul. La un moment dat, cineva ne-a sunat și ne-a atras atenția că suntem pe post peste BBC. Am întrerupt imediat conexiunea, dar am râs cu toții de situație. Mai târziu, în aceeași seară, la programul de dedicații, am primit și noi o dedicație: Nu vă mai ajunge spațiul, vă băgați și peste BBC!"

Ce mesaj ai pentru ascultătorii care te vor însoți în acest maraton de 48 de ore?

Maratonul nu-l consider o chestiune personală. Îl văd ca pe ceva colectiv, pentru că îl realizăm împreună. Este ca o flacără olimpică pe care o purtăm cu toții. Rezultatul și succesul acestui maraton se datorează tuturor: colegilor, prietenilor și ascultătorilor. Sper că vom avea energia lor, alături de a mea, să ne ducem până la final.

Marius Savu. Arhivă personală

Și evenimentul nu este doar despre Savu sau doar a lui Savu. „Maratonul. Care nu este al meu. Este al colegilor, prietenilor care mă ajută și al vostru, al ascultătorilor care sper să fiți aproape de Radio Brașov pe 87,8 FM sau online: www.radiobrasov.ro. Eu sunt un pion care a pus totul în mișcare pentru că de organizare s-au ocupat mai mult ei, colegii și prietenii mei, Claudia Gabriela Senescu, Ionuț Costin, Laura Mihalache și Cornel Comandașu” afirmă Marius Savu.

Marius Savu alături de echipa Radio Brașov la ceas aniversar. Arhivă personală (2023)

În timpul maratonului, mulți dintre pionierii radioului brașovean, inclusiv Constantin Drăgan, Dan Ghiță și Marius Dobre, îi vor ține companie lui Savu, contribuind la atmosfera plină de energie a emisiunii.

Numărătoarea inversă a început! Asigură-te că ești pe frecvența 87.8 FM sau pe www.radiobrasov.ro și fii martor la acest eveniment epic!

P.S. Mâine este ziua de naștere a lui Marius și va sărbători la microfon. Poți trimite cele mai haioase, originale și sincere urări pe pagina de facebook Radio Brașov. Hai să-i facem ziua și emisiunea mai pline de culoare și distracție!

Comentarii

Ultimă oră