Sari la conținut
veste-buna-pentru-trei-mii-de-brasoveni

Mii de români vor ieşi mai devreme la pensie pentru că membrii Camerei Deputaţilor au modificat legislaţia privind încadrarea în grupa unu de muncă a persoanelor care au lucrat în condiţii grele. Propunerea a venit din partea parlamentarului liberal Petre Roman, şi prevederea îi vizează şi pe cei aproape trei mii de braşoveni care şi-au pierdut sănătatea în secţiile din Tractorul, Roman, Metrom sau Zărneşti.
Proiectul votat la începutul acestei săptămâni prevede reintroducerea grupei I de muncă. Astfel, cei care au lucrat în condiţii grele de muncă şi au stagiul complet de cotizare, pentru fiecare an lucrat, se pot pensiona cu şase luni mai devreme. „Este o reparaţie cât se poate de binevenită. De exemplu, în judeţul Braşov este vorba de mai multe mii de oameni care pot beneficia de munca lor şi mai ales de o prevedere normală. Care spune că acei care au lucrat în condiţii grele de muncă, în drept, pot să iasă mai repede la pensie pentru că vechimea este mărită deoarece au lucrat în condiţii grele. ” a declarat Petre Roman, deputat PNL.
Camera Deputaţilor a fost for decizional în cazul acestui proiect de lege, care va intra în vigoare la începutul anului 2014.

Comentarii

Ultimă oră