Sari la conținut

Turiştii care au vizitat în acest week-end Herghelia de la Sâmbăta de Jos au avut parte de un spectacol de excepţie, scrie www.bzf.ro. Lipiţanii de rasă au putut fi admiraţi în toată splendoarea lor, timp de două zile cât timp a avut loc manifestarea initulată „Valsul Lipiţanilor“.


Porţi deschise. Încă de sâmbătă dimineaţa porţile crescătoriei de lipiţani au fost deschise publicului larg. Evenimentul a debutat cu vizitarea grajdurilor. Oamenii au putut admira astfel cele peste 300 de animale îngrijite în momentul de faţă la herghelie. Însă cel mai aşteptat moment a fost show-ul ecvestru.


Tradiţie. „Încercăm să facem o tradiţie la Sâmbăta de Jos. În urmă cu 2 ani a avut loc şedinţa Federaţiei Internaţionale a lipiţanului la Herghelia de la Sâmbăta de Jos, anul trecut am sărbătorit 90 de ani de la reînfiinţarea hergheliei din 1920 iar anul acesta de Sfânta Marie, ştiind că sunt foarte mulţi turişti în zonă am încercat să realizăm o manifestare cu un program diversificat pe parcursul zilelor de sâmbătă şi duminică“, a declarat Robert Barta, directorul Direcţiei Creşteri Cai din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor.


Spectacol pentru vizitatori. Astfel pe parcursul celor două zile, cei prezenţi la manifestare au avut parte de spectacol din plin. Bonitarea armăsarilor, concurs de atelaje, show de călărie au fost doar câteva din momentele pregătite de conducerea crescătoriei. „Astfel de evenimente ar trebui organizate mai des pentru că sunt mândria zonei aceşti lipiţani“, a declarat unul dintre turiştii care a participat la spectacol. Organizatorii vor ca acest eveniment să devină tradiţie şi astfel numărul celor care le trec pragul să crescă de la an la an.

Comentarii

Ultimă oră