Sari la conținut


Derută totală în rândul şoferilor care conduc maşini de mare tonaj! În oraş unele semne de circulaţie sunt montate pentru a-i zăpăci pe conducătorii auto, în loc să-i ajute să se orienteze.

La derută!Aşa sunt amplasate unel semne de circulaţie din oraş. Şoferii de camion care trec prin cartierul Tractorul trebuie să se decidă dacă vor trece pe sub podul de la Făget. Şi asta din cauza faptului că aici există două limitatoare de înălţime: unul pe stâlp de 3,80 şi altul sub pod care arată 4,20.
   
Cât de important este.

Semnele de circulaţie din această zonă au indus în eroare toţi şoferii. Oamenii nu ştiu încotro să meargă şi le e frică să nu-şi strice maşinile sau mai rău să nu dărâme podul. În 2009, la intrarea în comuna Sâmpetru, un şofer de camion nu a respectat un limitator de înălţime iar acesta a căzut pe o maşină care circula în spatele autovehicolului de mare tonaj. Atunci o persoană a murit pe loc iar alta a ajuns internată în stare gravă la spital. Culmea e că, la nici 24 de ore de la producerea accidentului, o echipă a Mix Tv a suprins un incident similar, dovedind că şoferii nu au învăţat prea multe din proaspătul accident.

Incomodează.

Semnele de circulaţie de la podul de cale ferată din zona Făget incomodează, în continuare, şoferii. „
Ne incomodează pentru că nu ştim încotro să mergem. Ce să facem? După care semn să ne luăm?” - “
Derutează pentru că sunt două semne de circulaţie. Şi acela de sub pod nu se vede. Nu ştii ce să faci pe care să-l respecţi. Comisia de circulaţie ar trebui să ia măsuri”, au fost câteva din opiniile exprimate de şoferii de camion care trec prin zonă.

“Vom face verificări”.

Din partea primăriei Braşov, purtătorul de cuvânt Sorin Toarcea spune că vorba doar de o scăpare. “Vom face verificările necesare. Municipalitatea a montat semnele înainte de acel pod de cale ferată de la Făget, care să prevină şoferii care este limita de înălţime. Se pare că a mai rămas un semn montat de proprietarii podului, adică de reprezentanţii CFR. Mergem să verificăm dacă e cazul modificăm dacă nu îl vom scoate”.

Plătesc bani grei.

După ce că sunt derutaţi, şoferii autovehiculelor de mare tonaj scot sume piperate din buzunar pentru a traversa oraşul. De exemplu pentru o maşină de 42 de tone, un transportator plăteşte 350 de lei pe zi , iar pentru un autovehicul de 36 de tone suma ajunge la 230 de lei zilnic.

Laura Nilescu


http://www.brasovultau.ro/

Comentarii

Ultimă oră