Sari la conținut

De miercuri administraţia companiei Nitroporos va trimite notificările de concediere colectivă şi preavizele către primii 175 de salariaţi disponibilizaţi.

Se închide definitiv. Dacă nu se vor reduce costurile, peste o lună urmează alte concedieri, combinatul urmând să fie închis definitiv şi toţi cei 650 de muncitori trimişi acasă. Decizia a fost luată în şedinţa Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, de luni. Grupul Interagro, din care face parte societatea făgărăşeană, anunţase că de la 1 ianuarie 2011 vor intra în şomaj definitiv 90% dintre angajaţii combinatului din Făgăraş şi 70% dintre cei ai Viromet, unde sunt circa 550 de angajaţi. „Oprirea activităţii în cele două combinate chimice, de la începutul anului 2011, reprezintă primul pas din închiderea, în final, a patru dintre cele şase fabrici din industria chimică ce lucrează pentru grupul InterAgro”, se menţiona în comunicatul companiei.
Trei salarii compensatorii. AGA Nitroporos a reanalizat situaţia companiei şi a decis concedierea a 27% dintre angajaţi, cu condiţia să fie reduse costurile prin creşterea producţiei de îngrăşăminte. Dacă nu, la finele lui februarie se va mai reduce personalul cu încă 27% şi tot aşa, până la închiderea combinatului.  Potrivit contractului colectiv de muncă, în caz de disponibilizare colectivă, angajaţii vor primi trei salarii compensatorii medii pe societate, care sunt de circa 2.100 de lei.

Comentarii

Ultimă oră