Sari la conținut
preturile-apartamentelor-in-continua-cadere

Preţul mediu pe metrul pătrat a scăzut în septembrie cu 0,4%, în cazul apartamentelor, ajungând la 963 euro/mp util. În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, apartamentele la nivel naţional sunt mai ieftine cu 8,1%, tendinţa fiind una de accentuare a acestei diferenţe, potrivit portalului imobiliare.ro. “Pentru a treia lună consecutiv, Indicele imobiliare.ro calculat la nivel naţional raportează un nou prag minim al preţurilor apartamentelor din România. Chiar dacă preţurile nu au scăzut în toate oraşele mari din ţară, situaţia prezentă poate fi asemănată cu cea de la începutul crizei, când asistam lunar la stabilirea unor noi valori minime. Chiar şi acolo unde preţurile nu au scăzut în ultima lună, valorile raportate sunt apropiate de valorile minime ale ultimilor patru ani”, subliniază Adrian Erimescu, directorul general al www.imobiliare.ro.
În judeţul Braşov preţul mediu pe metrul pătrat a ajuns în septembrie la 844 euro/mp de suprafaţă utilă, cu 0,7% mai puţin decât în luna precedentă.

Preţul mediu solicitat pentru apartamentele noi din ansamblurile rezidenţiale braşovene a scăzut cu 0,9% în ultimele treizeci de zile până la valoarea de 881 euro/mp util, scăderea faţă de acum un an fiind de 4%.

Preţul pe metrul pătrat pentru apartamente vechi a fost de 841 euro/mp, cu 0,4% mai puţin faţă de luna trecută, scăderea anuală fiind de 2%.

În septembrie, garsonierele s-au scumpit cu 0,7%, apartamentele cu două camere s-au ieftinit uşor, iar preţul celor cu trei camere a crescut nesemnficativ.

Comentarii

Ultimă oră