Sari la conținut

Brașov investește în mobilitatea verde: se construiește o pistă de biciclete care va lega cartierul Astra de puncte importante din oraș

Sursă foto: Primăria Brașov

Primăria a oficializat semnarea contractului pentru construcția pistei de biciclete, aceasta fiind inclusă în cadrul Masterplanului velo al Brașovului. Obiectivul principal al acestui plan este de a asigura ca fiecare locuitor al orașului să aibă acces la o pistă pentru biciclete la o distanță maximă de 250 de metri de locuință. În prezent, autoritățile locale derulează o serie de proiecte în diferite etape pentru a realiza o rețea extinsă de 80 de kilometri de piste pentru biciclete în municipiu.

Primăria Brașov a semnat un contract important pentru implementarea unui proiect de mobilitate verde, marcând astfel un pas semnificativ către dezvoltarea infrastructurii pentru biciclete în oraș. Contractul vizează amenajarea unei piste pentru biciclete, denumită Traseul 1, care va conecta terminalul RAT de la Poienelor cu bulevardul Victoriei și pista din centrul civic, asigurând o legătură vitală între Cartierul Astra și alte zone importante ale orașului.

Această nouă pistă de biciclete va avea o lungime de 6 kilometri și va include trei puncte de închiriere și parcare pentru biciclete, facilitând astfel accesul la acest mijloc de transport ecologic. Valoarea contractului pentru realizarea acestei lucrări este de aproape 10 milioane de lei și va fi realizată de către firma Valdek Impex SRL.

Primarul Allen Coliban a subliniat importanța acestui proiect pentru strategia de dezvoltare a mobilității velo în Brașov, evidențiind beneficiile pe care le aduce un astfel de sistem de transport, atât pentru mediu, cât și pentru comunitate. El a subliniat că, în câțiva ani, obiectivul este ca orașul să dispună de 80 de kilometri de piste pentru biciclete, iar această nouă pistă reprezintă un pas important către atingerea acestui scop.

În ceea ce privește detaliile tehnice ale proiectului, pista va fi amenajată pe partea carosabilă, fiind delimitată de traficul rutier prin marcaje longitudinale și profile prefabricate din cauciuc. În zonele unde spațiul disponibil nu permite crearea unui culoar exclusiv pentru biciclete, traficul se va desfășura în comun cu autovehiculele, fiind amenajate marcaje transversale vizibile și dublate de indicatoare rutiere.

Investiția va consta în dezvoltarea infrastructurii integrate pentru ciclism și trafic pietonal, pe o lungime totală de 6 kilometri, și va include conexiuni importante între cartiere și zonele de interes ale orașului, precum gară, centrul civic și centrul istoric.

Această inițiativă face parte din programul de investiții în mobilitate verde al Primăriei Brașov, care vizează dezvoltarea infrastructurii necesare pentru mijloacele de transport ecologice. În prezent, municipalitatea se află în diverse etape de implementare a proiectelor similare, cu scopul de a asigura fiecărui locuitor al orașului o pistă de biciclete la mai puțin de 250 de metri de locuință.

Această investiție reprezintă un pas semnificativ către crearea unui oraș mai prietenos cu mediul și cu locuitorii săi, promovând un mod de viață sănătos și durabil pentru comunitatea locală.

Comentarii

Ultimă oră