Sari la conținut
oboseala-cronica-cum-scapam-de-ea

Oboseala este unul dintre cei mai mari duşmani ai omului modern. Faptul că trăim într-o lume agitată şi într-o continuă schimbare ne face să fim tot mai obosiţi şi mai irascibili. Există totuşi câteva lucruri care ne pot ajuta să combatem oboseala, conform spynews.ro.

Dacă eşti obosit deşi nu ai depus o activitate foarte extenunată, mai mult ca sigur în corpul tău este o lipsă de vitamina B sau C. Aceste vitamine sunt foarte importante pentru organism, la fel ca şi fierul, magneziul sau coenzima Q10, potrivit csid.ro.

Iată ce ar trebui să consumi pentru a te simţi fresh chiar şi în zilele aglomerate:

Legumele sunt foarte importante pentru sănătatea noastră şi ar trebui incluse în meniul nostru zilnic. Cele mai eficiente sunt legumele verzi care conţin vitamina B, fier şi magneziu, elemente esenţiale pentru a combate oboseala.

Algele marine sunt foarte bogate în minerale şi ar fi bine ca ori de câte ori avem ocazia să le includem în dieta noastră.

Piersicile sunt foarte bogate în apă şi ajută la alcalinizarea sângelui. Aceste fructe sunt foarte uşor de asimilat de către organism şi ne oferă energie.

Pătrunjelul este bogat în vitaminele C şi B12, de care copul are nevoie pentru a funcţiona aşa cum trebuie.
Ovăzul ajută la menţinerea nivelului constant de glucoză din sânge. Consumând zilnic ovăz, creşte puterea de concentrare şi nivelul de energie.

Cerealele sunt bogate în vitamina B şi au un rol foarte important în buna funcţionare a splinei, organul care este responsabil de energia pe care o avem zi de zi.


Comentarii

Ultimă oră