Sari la conținut

Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie din Brașov a primit aprobarea pentru extinderea sa la Sânpetru. Care secții vor fi relocate

După aproximativ doi ani de așteptare, Ministerul Sănătății a aprobat proiectul  Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov să amenajeze secții de psihiatrie în Pavilionul din Sânpetru. Aceste secții, care acum operează la capacitate redusă în pavilionul central de pe strada Prundului din Brașov, au necesitat reducerea numărului de paturi de la specializările neurologice cu 20 de paturi pentru a fi relocat. Psihiatria a fost transferată în pavilionul central după evacuarea pacienților și a medicilor din corpul de pe strada Mihai Eminescu din Brașov în prima parte a anului 2022, un imobil care a fost retrocedat.

Avizul ministerului a fost primit la data de 27 februarie 2024. Totuși, pentru a permite mutarea acestor secții, este necesară și aprobarea noului cadru de către Consiliul Județean Brașov, care va avea loc astăzi într-o ședință de urgență. Potrivit proiectului de hotărâre, în pavilionul de la Sânpetru, preluat de Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov de la Unitatea de Asistență Medico-Socială, care a fost desființată, vor fi relocate Secțiile Clinică Psihiatrie I (cu 43 de paturi funcționale) și Clinică Psihiatrie III (cu 41 de paturi funcționale). De asemenea, va fi relocat și sectorul de spitalizare de zi, cu 5 paturi.

Comentarii

Ultimă oră