Sari la conținut

Lupta pentru Patrick Cioacă este tot mai dură

lupta-pentru-patrick-cioaca-este-tot-mai-dura

Judecarea cererii surorii poliţistului Cristian Cioacă privind plasamentul copilului în regim de urgenţă s-a amânat pentru data de 25 ianuarie, după ce instanţa a confirmat că nu a primit rezultatele anchetei sociale efectuate de Direcţia Protecţiei Copilului Argeş la domiciliul surorii lui Cioacă, scrie newsbv.ro.

Potrivit Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, ancheta a fost finalizată şi urmează să înainteze documentele finale, concluziile fiind favorabile rămânerii minorului la sora lui Cioacă. La şedinţa de judecată de la Tribunalul Argeş au fost prezenţi sora lui Cristian Cioaca şi cumnatul poliţistului, însoţiţi de avocata Maria Vasii şi mama Elodiei, Emilia Ghinescu, şi de aparătoarea ei, Crina Radu.
Avocata Emiliei Ghinescu, mama Elodiei, spune că trebuie să lupte cu interesele locale, în condiţiile în care clienta sa a solicitat, de asemenea, custodia micuţului Patrick, în vârstă de opt ani, documentele de anchetă socială efectuate de Protecţia Copilului Braşov fiind deja depuse la dosar.
“S-a dispus conexarea celor două cereri de plasament. Eu sper ca instanţa să aibă în vedere interesul major al minorului. Protecţia Copilului Braşov a întocmit acele rapoarte de evaluare a anchetei sociale, în schimb cei din Piteşti nu au întocmit aceste evaluări. Protecţia Copilului din Argeş, încă din 2007, spun eu, nu a avut o poziţie obiectivă şi nu a avut în vedere interesul superior al minorului. Încă de atunci mi-am exprimat această părere că ceea ce se are în vedere aici la Piteşti este doar interesul familiei Cioacă. Cristian Cioacă face parte din comunitatea de aici şi mă gândesc că pe acest principiu se acţionează“, a declarat avocata familiei Elodiei, Crina Radu.
Judecătorii au dispus ca dosarul, în care au fost conexate cererile privind plasamentul copilului în regim de urgenţă, să se amâne pentru data de 25 ianuarie 2013, după ce instanţa a confirmat că nu a primit rezultatele anchetei sociale efectuate de Protecţia Copilului Argeş la domiciliul surorii poliţistului.
“Noi am fost cu gânduri curate la şcoala copilului, pentru că ne era foarte dor de el, era ziua lui şi am vrut să-i ducem mai multe cadouri. Am observat că sora lui Cioacă a venit cu intenţii rele, i-a zis lui Patrick «ce, vrei să intri acolo?», dar el a intrat, şi-a pus capul pe umărul meu şi a oftat. A spus că vrea să vină la noi în vacanţă, s-a uitat la cadouri. Era cam sfios şi se uita cu teamă, pentru că îl ţinea sora lui Cioacă de mână”, a declarat mama Elodiei, Emilia Ghinescu.
Angajaţii Protecţiei Copilului Argeş au informat instanţa la ultima şedinţă de judecată că ancheta socială în ceea ce-l priveşte pe Patrick Cioacă, fiul poliţistului, elev în clasa a II-a la Şcoala Generală nr. 16 din Piteşti, a fost finalizată, concluzia lucrătorilor acestei instituţii fiind că Ana Maria Ene, sora lui Cioacă, şi soţul său dispun de mijloacele materiale necesare îngrijirii minorului, iar acesta este înconjurat cu multă afecţiune şi atenţie, dar nu au trimis încă documentele oficiale cu conluziile.
Atunci, magistraţii Tribunalului Argeş au solicitat o anchetă şi la domiciliul Emiliei Ghinescu, mama Elodiei, concluziile DGASPC Braşov fiind depuse la dosar.

Comentarii

Ultimă oră