Sari la conținut

Tina Turner - eterna regină a Rock'n'Roll-ului a murit la 83 de ani

O privire asupra hiturilor memorabile, colaborărilor remarcabile și inspirației pe care Tina Turner a adus-o în viața noastră.


Tina Turner (născută ca Anna Mae Bullock în 1939 în Tennessee, SUA), a murit miercuri, 24 mai, la vârsta de 83 de ani, după o lungă luptă cu o boală, în casa ei din Kusnacht din Elveția.

Este rar de întâlnit în istoria muzicii Rock'n'Roll un artist atât de influent, popular și cu o viață atât de complicată. „Lista obstacolelor este lungă: o copilărie nefericită, abandonul, o relație complet abuzivă, falimentul, moartea prematură a unor membri ai familiei și multiple boli”, spunea cântăreața în introducerea cărții sale, „Happiness Becomes You: A Guide to Changing your Life for Good, pe care a publicat-o în 2020.

Cu o voce puternică și o prezență incendiară, Tina Turner a reușit să cucerească inimile ascultătorilor din întreaga lume. De-a lungul carierei sale legendare, ea a oferit hituri nemuritoare care au devenit imnuri pentru generații la rând. De la exploziva „Proud Mary până la îndrăzneața „What's Love Got to Do with It, remarcabila „We don't need another hero și pasionala „The Best”.

Pe lângă cariera sa solo impresionantă, Tina Turner a avut privilegiul de a colabora cu unele dintre cele mai mari talente muzicale ale vremii. Unul dintre cele mai notabile duete a fost cu legendarul Mick Jagger, în hitul lor exploziv „State of Shock”. Mai mult, Tina Turner și Cher, două repere ale muzicii au colaborat într-un duet plin de energie și carismă: „Shame Shame Shame. Această piesă explozivă, care a fost lansată în 1991, a adus împreună două voci puternice și inconfundabile, creând un amestec captivant de stiluri și personalități. De asemenea, a fost apreciată pentru colaborările sale cu Eric Clapton, David Bowie, Bryan Adams și multe alte nume de referință din industria muzicală. Aceste parteneriate remarcabile au demonstrat versatilitatea și influența Tinei Turner în industria muzicală.

În anul 2021, Tina Turner pune punct unei cariere impresionante în viața publică. prin intermediul unui documentar biografic cu un titlu simplu, „Tina” (regia: Daniel Linday și T. J. Martin). Filmul reconstruiește povestea remarcabilă a ascensiunii cântăreței.

Tina Turner a lăsat un puternic impact asupra inimilor oamenilor și va rămâne o legendă vie și o sursă de inspirație continuă pentru cei care îi ascultă muzica și urmăresc povestea vieții sale. Așadar, cum putem deveni, după faimoasele versuri ale Tinei Turner, „The Best” (cei mai buni) în propria noastră viață?

Comentarii

Ultimă oră