Sari la conținut

Cinci dintre suspecţi au fost prinşi în flagrant, în timp ce puneau în circulaţie bancnote contrafăcute.

19 braşoveni, suspectaţi că au falsificat bani, inclusiv valută, au fost reţinuţi în urma descinderilor organizate ieri la domiciliile acestora de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Braşov.
18 perchiziţii. Împreună cu colegii din Satu-Mare, anchetatorii braşoveni au destructurat în aceste zile două grupări infracţionale organizate, specializate în contrafacerea şi punerea în circulaţie de bancnotă, românească şi străină. Potrivit datelor furnizate de cei de la DIICOT, pe raza municipiului Braşov s-au derulat 18 percheziţii domiciliare la locuinţele celor 19 membri ai grupării, ocazie cu care au fost ridicate şi mijloacele materiale de probă.
Prinşi în flagrant. Potrivit procurorilor DIICOT, membrii grupării au acţionat în mai multe judeţe ale ţării. Suspecţii au falsificat bancnote de 100 de RON, 50 de EURO, dar şi lei moldoveneşti şi yuani chinezeşti. Cinci dintre falsificatori au fost prinşi în flagrant, în Satu Mare, în timp ce puneau în circulaţie bancnote contrafăcute de 50 de euro şi 100 de forinţi.


Trei acuzaţii. Cei cinci suspecţi capturaţi în Satu Mare au fost arestaţi pentru 29 de zile. Inculpaţii sunt cercetaţi pentru aderare la un grup infracţional organizat, falsificare de monedă şi înşelăciune. Alături de procurori, în dosar au lucrat ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combaterea Criminalităţii Organizate din Braşov şi Satu Mare. Cercetările continuă în acest caz.

Comentarii

Ultimă oră