Femeile gravide vor avea dreptul la timp liber nelimitat de la muncă, fără a fi taxate de angajator, pentru consultaţii şi investigaţii medicale.

Potrivit unui proiect de lege de modifcare a Codului muncii avizat de Guvern şi citat de romaniatv.net, femeile gravide vor avea dreptul la timp liber nelimitat de la muncă, fără a fi taxate de angajator, pentru consultaţii şi investigaţii medicale.

Conform proiectului de lege "în baza recomandării în scris a medicului de familie sau a medicului specialist, femeilor gravide li se acordă timp liber fără diminuarea drepturilor salariale pentru efectuarea consultaţiilor şi examenelor medicale prenatale, dacă acestea au loc în timpul programului de lucru".

Potrivit iniţiativei legislative a deputatei liberal-democrate şi vicepreşedintei Parlamentului, Liliana Palihovici, acordarea timpului liber femeilor gravide pentru consultaţii şi investigaţii medicale va avea într-un final un efect economic şi social benefic deoarece va asigura prevenirea şi depistarea într-un stadiu incipient a maladiilor.