Sari la conținut

Centre de zi pentru copiii cu părinți plecați în străinătate

centre-de-zi-pentru-copiii-cu-parinti-plecati-in-strainatate

Reprezentanţii municipalităţii braşovene au anunţat că au în plan ca în fiecare cartier să funcţioneze câte un Centru de zi pentru copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.

Astfel, reprezentanţii Primăriei Braşov spun că în această perioadă se caută locaţiile, urmând a fi demarate procedurile pentru obţinerea bugetelor necesare amenajării, fiind analizate două surse de finanţare: fondurile europene şi bugetul local.

În prezent, în Braşov există un singur centru care se ocupă de această categorie de elevi, respectiv Centrul de zi „Astra”, la care numărul maxim de beneficiari este 25. Acolo sunt copii cu părinţii plecaţi în stăinătate, dar şi cei care provin din familii cu probleme, familii monoprentale sau în care unul sau ambii părinţi sunt consumatori de alcool. Pentru fiecare beneficiar, anual, este alocată suma de 16.000 lei.

La viitoarele centre de zi, copiii vor primi consiliere, orientare profesională, îşi vor putea face temele şi vor primi o masă gratuită.

Potrivit Primăriei Braşov, numărul copiilor care au părinţii plecaţi în străinătate este în creştere, iar legislaţia care reglementează aceste situaţii nu este aplicată în totalitate.

De altfel, la nivelul Direcţiei de Servicii Sociale, a fost demarată o campanie de prevenţie şi avem o campanie de informare în mijloacele de transport şi cu asociaţiile de proprietari.

Comentarii

Ultimă oră