Sari la conținut

50% din producţia fabricii de lactate Olympus merge la export

Dimitrios Sarantis, preşedintele grupului grec Olympus, care a investit recent 55 de milioane de euro într-o fabrică de lactate în Hălchiu, a anunţat că aceasta are o importanţă strategică pentru grup. Fabrica de la Braşov a atras cea mai mare investiţie a grecilor în afara ţării de origine. „România este poarta noastră de acces către pieţele europene", spune Sarantis. De altfel, ţinta este ca jumătate din lactatele produse de noua fabrică să ia calea străinătăţii. Acum liniile de fabricaţie abia încep să se tureze, urmând ca pana la finalul anului să se ajungă la 20% din capacitatea totală de producţie. Compania are momentan, la Braşov, 60 de angajaţi şi va mai angaja încă 60 în următorul an şi jumătate.

Ia lapte de la ţărani.  Un alt motiv pentru care au decis să investească în Braşov este calitatea laptelui. Olympus are acum contracte semnate cu 500 de fermieri, de la cei care au doar câteva vaci şi până la cei care au ferme de sute de capete. „Între 75 şi 80% din cantitatea de lapte care intră pe poarta fabricii vine de la fermieri, diferenţa fiind obţinută de la centrele de colectare", spun reprezentanţii companiei.

Afacerea unei familii din Grecia . Olympus mai deţine şi 23% din acţiunile producătorului de lapte şi  produse lactate Prodlacta SA Braşov. Grupul de companii, deţinut de o  familie aflată la a treia generaţie, are sediul în Trikala, Grecia, şi  derulează operaţiuni în 34 de ţări, inclusiv în pieţe precum SUA,  Germania şi Italia. În 2010, grupul a înregistrat venituri totale de 216  milioane de euro şi EBITDA de 38 de milioane de euro. În prezent,  deţine cinci unităţi de producţie în Grecia, Bulgaria şi România, care  produc lactate şi sucuri naturale.

Comentarii

Ultimă oră