Sari la conținut

Vezi cu cât s-au ieftinit apartamentele în octombrie la Braşov

Octombrie a adus cele mai mari ieftiniri la apartamente din ultimul an. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, preţurile cerute în prezent de proprietari sunt cu 4,4% mai reduse, potrivit site-ului imobiliare.ro.
"Octombrie este luna în care s-a înregistrat cea mai mare scădere de preţ în ultimele doisprezece luni. Mai mult, pentru prima dată în ultimul an, aceeaşi tendinţa se manifestă liniar în toate oraşele mari din ţară. Dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în aceeaşi perioadă a anului trecut, până la finalul anului ne putem aştepta în continuare la variaţii negative ale preţului apartamentelor", a declarat într-un comunicat directorul general imobiliare.ro, Adrian Erimescu.

Scăderi în octombrie. În Braşov, preţul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vânzare are o valoare de 852 euro/mp de suprafaţă utilă, cu 1% mai puţin decât în luna septembrie şi cu 3,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Preţul apartamentelor noi din ansamblurile rezidenţiale braşovene a atins valoarea de 861 euro/mp, foarte apropiată de media înregistrată pe segmentul vechi.

În ceea ce priveşte apartamentele vechi din Braşov, preţul solicitat de proprietari a înregistrat o scădere de 0,7%, la 851 euro/mp util. Cele mai mari scăderi de preţ au fost înregistrate în cazul apartamentelor cu trei camere (-1%), dar şi de unităţile cu două camere (-0,9%).

S-au scumpit garsonierile. Preţul cerut pentru apartamentele cu patru camere a înregistrat o creştere în octombrie, de 0,6%. În schimb, garsonierele s-au scumpit pentru a doua lună consecutiv, de această dată cu 0,4%. În comparaţie cu luna octombrie 2010, preţurile apartamentelor vechi din Braşov sunt în prezent cu până la 4,3% mai mici, cea mai mare diferenţă de preţ fiind întâlnită în cazul unităţilor cu patru camere. (L.A)

Comentarii

Ultimă oră