Sari la conținut

De astăzi, în Brașov începe o nouă campanie de tratamente fitosanitare pentru arbori și arbuști

Sursă foto: Primăria Brașov

În această săptămână, Primăria Brașov, în colaborare cu operatorul Coral Impex SRL, va desfășura o nouă campanie de tratamente fitosanitare pentru combaterea bolilor și dăunătorilor la arbori, trandafiri și arbuștii de buxus. Campania va continua până pe 12 iulie.

Activitățile se vor desfășura astfel:

  • Tratamentele fitosanitare spațiale pentru arbori vor avea loc noaptea, între orele 21:00 și 03:00, în funcție de condițiile meteo. Zece echipaje, echipate cu generatoare de ceață rece și caldă, vor efectua pulverizări simultane.
  • Tratamentele la sol pentru plantațiile de trandafiri și buxus se vor desfășura dimineața, între orele 05:00 și 10:00, de asemenea în funcție de condițiile meteo. Zece echipe dotate cu aparate portabile generatoare de ceață rece și caldă vor efectua aceste tratamente.

Operațiunea vizează 11.384 de arbori, 42 de zone cu plantații de trandafiri (acoperind 3.745 m.p.) și 104 zone cu plantații de buxus (pe o suprafață de 16.859 m.p.).

Scopul tratamentelor este prevenirea și combaterea bolilor (făinare, rapăn, monilioză) și a dăunătorilor (afide, purici, gărgărița frunzelor, musculița albă de seră, omida păroasă a buxusului, acarieni, musca minieră, tripsul comun, păduchele lânos, păduchele verde etc.). Produsele utilizate sunt Karate Zeon 5 S, Topas 100 EC și Nissorun 10WP, toate avizate de Ministerul Agriculturii.

Substanțele folosite nu sunt toxice pentru oameni sau animale și sunt biodegradabile.

Cetățenii sunt rugați să evite zona de acțiune a utilajelor de pulverizat, în special copiii, vârstnicii, persoanele cu probleme cardiace, astmatice sau alergice. De asemenea, locuitorii cu ferestre situate la o distanță de până la 20 de metri de aliniamentul stradal sunt sfătuiți să le țină închise între 8 și 12 iulie, în intervalele orare menționate. Crescătorii de albine trebuie să ia măsuri pentru protejarea familiilor de albine în această perioadă.

Sursă foto: Primăria Brașov

Comentarii

Ultimă oră