Sari la conținut

Vernisaj foto Sorin Onişor la Poarta Ecaterinei

Imagini care developează poveşti ale copilăriei magice de la sat sunt vernisate de fotograful Sorin Onişor, joi, 26 ianuarie 2012, la ora 18, în Brașov, la galeria Poarta Ecaterinei.

Dedicată soţiei şi fiicei sale, dar şi pasionaţilor de fotografie şi iubitorilor de inedit, expoziţia lui Sorin Onişor surprinde paradisul vieţii de la ţară care în contemporaneitate îşi trăieşte declinul. “Satul românesc îşi trăieşte ultimele momente pentru posteritate şi pentru copiii şi nepoţii noştri care, peste 10 - 15 ani, nu vor mai putea vedea aceste frumuseţi decât în imagini, printre care şi fotografiile mele”, a precizat Sorin Onişor.

Fotograf liber profesionist, doctorand al Universităţii de Vest Timişoara pe tema “Fierarii din Banat şi Transilvania”, semnatar a zeci de expoziţii personale şi colective, Sorin Onişor a ilustrat numeroase articole, reportaje, cărţi şi albume de fotografie etnografică. Este colaborator al Televiziunii Române în proiectul “Oamenii Deltei”, membru în numeroase jurii de profil şi organizator de workshop-uri fotografice pe tema satului românesc, artistul fiind multiplu laureat în saloanele, festivalurile şi concursurile naţionale de fotografie.

Cele 35 de imagini reunite sub genericul ”Paradisul pierdut. Universul copilăriei de la sat în România mileniului III” alcătuiesc o expoziție de fotografie itinerantă și, după Iași, Pașcani și Suceava, vor sta pe simeze în Brașov până pe 9 februarie 2012. (D.K.)

Comentarii

Ultimă oră