Sari la conținut

Va fi depunctată FC Braşov din cauza transferului lui Sburlea?

Din cauza unei datorii în contul transferului lui Sabrin  Sburlea la Braşov, galben-negri riscă să piardă două puncte în  clasamentul Ligii I. Oficialii clubului stegar spun însă că problema se  va rezolva şi echipa nu va avea de suferit.

Mai marii fotbalului românesc sunt hotărâți să facă ordine în  fotbalul din țara noastră. Astfel mai multe cluburi care au datorii vor  fi excluse iar unele dintre ele vor fi depunctate. Se pare că pe această  listă se află şi FC Braşov, stegarii find de fapt singura echipă din  prima ligă care apare în acest nou scandal din fotbalul românesc. Este  vorba de o datorie a clubului de sub Tâmpa, în valoare de 150.000 de  euro, către Şcoala de fotbal Gică Popescu, în contul transferului lui Sabrin Sburlea (foto).  Stegarii ar putea fi depunctaţi din cauza datoriei. Oficialii braşoveni  recunosc datoria şi spun că echipa nu va fi depunctată. „Zilele acestea  se va plăti suma restantă. Avem timp până miercuri să stingem litigiul  cu Şcoala de fotbal Gică Popescu şi suntem convinşi că echipa nu va fi  depunctată. Am vorbit cu domnul Neculaie şi totul se va rezolva. 100%  echipa nu va avea de suferit, nu se pune problema să fim depunctaţi”, a  declarat directorul general al clubului braşovean, Aurelian Băbuţan. Se  pare că echipele Mureşul Deva şi Arieşul Turda din seria secundă şi  Victoria Brăneşti din prima serie vor fi excluse din campionat, iar  printre echipele depunctate se pare că se află Săgeata Năvodari, Unirea  Alba Iulia, FC Olt, FC Snagov, FC Maramureş sau Gloria Buzău.

Viitorul Braşovului. Din lotul deplasat de  antrenorul Marius Şumudică în Antalya fac parte şi patru juniori:  mijlocaşii Rareş Enceanu (17 ani), Horia Popa (18 ani), Alexandru Ţuţu  (18 ani) şi atacantul Alin Damian (18 ani). Cei patru „muşchetari”se  află la primul stagiu de pregătire extern şi ard de nerăbdare să  debuteze într-un meci oficial pentru FC Braşov. Evoluţiile celor patru  jucători l-au mulţumit pe Şumudică, Enceanu şi Damian reuşind chiar să  marcheze câte un gol în acest stagiu de pregătire.

„Zizou” de Braşov. Rareş Enceanu este mezinul  lotului stegar, însă este un jucător căruia Marius Şumudică îi vede un  viitor frumos.  „Antrenorul mi-a dat foarte multă încredere pentru că am  jucat destul de mult în acest stagiu. Sincer, nu mă aşteptam să fiu  convocat pentru acest cantonament, dar sunt foarte bucuros că am prins  lotul. Ca stil de joc îmi place Fabregas de la Barcelona. Idolul meu din  copilărie a fost Zidane, iar colegii m-au poreclit „Zizou”. Ard de  nerăbdare să joc în Liga I. Vreau să ajung un fotbalist cunoscut în  România, şi apoi, de ce nu, chiar şi în străinătate”, a spus Rareş  Enceanu.

„Tricolorul” dintre stegari. Mijlocaşul dreapta,  Horia Popa a fost convocat în premieră la echipa naţională U19 a  României. „În turul campionatului am prins de două ori lotul în  meciurile cu Gaz Metan Mediaş şi FCM Tg Mureş, iar acest lucru mi-a dat  încredere. M-am antrenat foarte bine în acest cantonament şi îi  mulţumesc domnului Şumudică pentru că mi-a oferit această şansă. Îmi  place foarte mult Pedro de la Barcelona. Aştept cu nerăbdare să debutez  în Liga I în tricoul galben-negru. În acest cantonament am primit şi o  veste extraordinară, am aflat că sunt convocat la lotul naţional Under  19, pentru un stagiu de pregătire la Mogoşoaia. Pentru mine este prima  convocare şi sunt onorat că voi îmbrăca tricoul echipei naţionale”, a  spus Horia Popa pentru site-ul oficial al clubului braşovean.

„Neamţul” Damian. Vârful de atac,  Alin Damian, în vârstă de 18 ani a înscris un gol fabulos în meciul cu  echipa bulgară Beroe Stara Zagora, şi i-a pasat decisiv lui Enceanu  pentru golul de 3-2 în meciul cu Ujpest Budapesta. „Am fost surprins  când am aflat că voi merge cu echipa în cantonament. La echipa mare  antrenamentele sunt mai dificile, intensitatea este mult mai mare, însă  mă descurc, şi uşor, uşor voi creşte în valoare. Visul meu este să  debutez în acest an în Liga I. Sunt braşovean, astfel că îmi doresc  foarte mult să devin un jucător de bază la FC Braşov”, a spus cel  poreclit „Neamţul”.

Vrăjit de Iniesta. Mijlocaşul Alexandru Ţuţu este un  mare admirator a lui Iniesta şi se consideră pregătit să facă pasul la  echipa mare, chiar de la meciul cu Pandurii Tg. Jiu. „Am fost convocat  pe ultima sută de metri în acest cantonament. Sunt ambiţios şi nu cedez  niciodată. Dau totul în teren din primul până în ultimul minut. Iniesta  este modelul meu de fotbalist, este genial. În trecut mi-a plăcut Deco.  Eu simt că sunt pregătit să joc chiar în meciul cu Pandurii, dacă se va  apela la serviciile mele”, a spus Ţuţu pentru site-ul www.fcbrasov.ro.

Test cu Tiraspol. Ultimul meci de verificare din  stagiul desfăşurat în Antalya este programat astăzi. FC Braşov va  întâlni formaţia FC Tiraspol, locul şapte în prima liga din Moldova.  Partida va începe la ora 14.15 şi va fi transmisă în direct de Digi  Sport. Până acum, în cantonamentul din Turcia, braşovenii au jucat cu  Torpedo Kutaisi (2-0), Belchatow (1-1), Sigma Olomouc (3-2), Beroe Stara  Zagora (2-2) şi Ujpest (3-2). (R.T.)

Comentarii

Ultimă oră