Sari la conținut

Tânărul pesedist Cătălin Leonte şi experimentatul liberal Aristotel Căncescu fac o echipă puternică pentru câştigarea alegerilor locale din 2012.
20 de ani de politică. Aristotel Căncescu se numără printre cei mai longevivi şi importanţi politicieni braşoveni şi nu numai. Liberalul deţine o funcţie importantă şi la nivel naţional în PNL. În toată această perioadă postdecembristă, Căncescu a votat legi pentru toţi românii ca senator în parlamentul ţării, dar a obţinut trei mandate în fruntea judeţului.
Reconstituiri istorice. Aristotel Căncescu este legat profund de oraşul pe care   l-a văzut mereu cu ochii unui pasionat de artă fotografică. Vechile reproduceri ale cetăţii medievale întotdeauna l-au fascinat. Datorită reconstituirii citadelei, Braşovul a recăpătat o imagine pe măsură istoriei care a traversat oraşul din inima ţării. Pentru proiectul prin care centrul medieval a fost refăcut, Căncescu  a primit  premiul de merit din partea ministerului culturii pentru iniţierea şi implementarea proiectelor de restaurare a fortificaţiilor Cetăţii braşovene.  CJ Braşov a fost desemnat drept singura administraţie din România care se îngrijeşte de patrimoniu şi care este preocupată de protejarea monumentelor. Bastionul Graft, Bastionul Cojocarilor, cel al Postavarilor, Turnul Pulberăriei, Turnul Alb, cel Negru, Poarta Schei, Liceul Sportiv, Poarta Ecaterina, Bastionul Ţesătorilor sau Clubul Olimpia sunt câteva dintre cele mai importante clădiri vechi care acum pot fi vizitate.
Sute de milioane de euro în infrastructură. Liberalul şi-a legat numele şi de investiţiile în infrastructură. În mandatele sale, judeţul a ajuns în topul regiunilor care au reuşit să acceseze fonduri importante pentru dezvoltare. Peste 180 de milioane de euro este suma pe care furnizorul de apă a primit-o din fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea reţelelor de apă şi canalizare din judeţ. Trei mandate grele, nu doar pentru că Braşovul este un judeţ dificil de condus, ci şi pentru că a avut parte de fiecare dată o opoziţie puternică fie în legislativ, fie direct de la Bucureşti, locul de unde se dictează politica şi de unde se împart banii.
Orgolii şi frâne. Ultimul mandat a fost cel mai greu. Lupta politică, motivată doar de orgoliu, a început imediat după alegerile din 2004. Democraţii lui Băsescu s-au lansat în bătălii pătimaşe, dar sterile. Aşa au reuşit să pună mâna pe banii publici, cu ajutorul cărora să dicteze cine merită şi cine nu să beneficieze de investiţii. Cine n-a avut culoare potrivită şi a ocupat o funcţie în administraţia locală, a fost blocat, indiferent de proiect. Aşa se face că aeroportul de la Braşov e încă în aer. Aşa se explică de ce, în 2011, în sănătate suntem atât de departe de Europa civilizată. În loc să se construiască, spitalele dispar, iar sănătatea rămâne o imensă afacere în zonă privată.  Anul electoral este aproape, iar miza, spune Aristotel Căncescu, este înlăturarea mafiei PDL de la putere: mai întâi la nivel lo­cal, odată cu votul din vara viitoare, apoi în toamnă, la alegerile parlamentare. Preşedintele PNL Braşov, Aristotel Căncescu, a afirmat că va candida pentru un nou mandat, deoarece doreşte să ducă la bun sfârşit proiectele începute.
Un oraş pentru viitor. Vrea un oraş nu doar pentru el, ci şi pentru copiii lui şi ai braşovenilor. Nemulţumit de ceea ce a făcut administraţia portocalie din locul unde s-a născut, Cătălin Leonte s-a hotărât că este momentul să se impună politic. Studiile sale în management, dar şi funcţiile pe care le-a deţinut la diferite instituţii bancare de prestigiu îl recomanda şi pentru o poziţie în slujbă braşovenilor. Cătălin Leonte a studiat întâi pentru că ştie că o carieră îţi oferă multe şanse în viaţă. Şi-a întemeiat o familie frumoasă: o soţie minunată care îl sprijină în orice vrea să facă, iar cele două fetiţe: Maria şi Teodora reprezintă reperele sale pentru planul pe care şi l-a făcut.

Un profesionist, la Primărie. A intrat în politică în urmă cu 10 ani şi ştie că este momentul ca şi tinerii să se implice în viaţa societăţii în care trăiesc. Cătălin Leonte este acum  prim-vicepresedintele Organizaţiei Judeţene a Partidului Social Democrat. Înţelege ce vor braşovenii pentru că aceleaşi lucruri şi le doreşte şi el. " Am cunoscut în amănunt mecanismele funcţionării economiei de piaţă şi cred că pot să dau ceva înapoi comunităţii în care am crescut şi am fost educat. Iar acum îmi doresc să-mi cresc aici cei doi copii. Dar şi copiii celorlaţi braşoveni trebuie să găsească aici o oportunitate de a se dezvolta şi de a rămâne în oraşul lor. Şi să nu fie nevoiţi ca din cauza lipsei unor oportunităţi de angajare să plece în altă parte" " a declarat Cătălin Leonte, candidat USL, la Primăria Braşov.

Gospodar e un termen nepotrivit. Îl deranjează atunci când banul public este cheltuit fără măsură şi fără noimă. Vrea locuri de muncă pentru oameni, nu asistaţi social. Generaţia tânără este inclusă în strategia sa prin care vrea să cucerească Primăria Braşov. Nu-i place că în oraş nu s-a făcut mare lucru, în afară de câteva giratorii, asfaltări, care trebuie cârpite la cel puţin 2 ani, flori şi curăţenie, la care evident se adaugă o şosea de centură care veşnic este în reparaţii şi un patinoar care costă de 3 ori cât era prevăzut în deviz. De aceea, Cătălin Leonte nu înţelege de ce actualul primar e  numit gospodar.

"Cătălin Leonte este candidatul nostru la Primăria Braşov şi îl vom susţine. Este un om de calitate şi poate să conducă municipiul mai bine decât până acum. După rezultatele ultimelor sondaje, pot spune că USL are şanse să câştige Primăria Braşov” a declarat Aristotel Căncescu, preşedintele CJ Braşov

Comentarii

Ultimă oră