Sari la conținut

Universitatea Transilvania, inclusă într-un prestigios clasament internaţional

universitatea-transilvania-din-brasov-inclusa-intrun-prestigios-clasament-international

Locul 1001+ în lume, locul 3 în România: Universitatea Transilvania din Braşov, pentru prima dată în prestigiosul clasament internaţional Times Higher Education - World University Rankings 2021

Universitatea Transilvania din Braşov a fost inclusă pentru prima dată în prestigiosul clasament internaţional Times Higher Education - World University Rankings 2021. Intrată în clasament pe poziţia 1001+ (ultimul segment), universitatea braşoveană ocupă locul al treilea, alături de alte 10 universităţi româneşti, din cele 13 universităţi din ţara noastră care au fost incluse în acest clasament internaţional.


    Clasamentul Times Higher Education – World University Rankings 2021 include cele mai performante 1.527 de universităţi din peste 20.000 de instituţii de învăţământ superior la nivel global. Acest clasament se bazează pe 13 indicatori de performanţă ce vizează activitatea didactică, performanţa ştiinţifică, impactul cercetării (citările), vizibilitatea internaţională şi transferul de cunoaştere către industrie/societate.


      „Ne bucură foarte mult această performanţă, care în urmă cu câţiva ani ani părea un obiectiv aproape imposibil de atins. De altfel, în ultima perioadă, universitatea noastră a fost universitatea românească cu cea mai mare creştere a vizibilităţii din perspectiva clasamentelor internaţionale. Meritul este al întregii comunităţi universitare braşovene, iar eforturile noastre de creştere a performanţelor didactice şi în cercetare se vor intensifica în următorii ani”, a precizat rectorul Universităţii Transilvania din Braşov, prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan.


    În ultimul an, Universitatea Transilvania din Braşov a înregistrat cea mai mare ascensiune a unei universităţi româneşti în clasamentul internaţional Center for World University Rankings – CWUR precum şi în clasamentul internaţional QS al universităţilor din Europa Emergentă şi Asia Centrală.


      De asemenea, a intrat pentru prima dată în prestigiosul clasament internaţional Shanghai pe domenii şi în clasamentul internaţional Times Higher Education – Impact Rankings (locul al treilea în topul universităţilor din România).

Comentarii

Ultimă oră