Sari la conținut

Universitatea Transilvania din Braşov are nevoie de o schimbare

Membrilor comunităţii academice a Universităţii Transilvania din Braşov,Am ajuns în pragul alegerilor pentru funcţia de Rector al Universităţii Transilvania din Braşov, care vor avea loc vineri, 17 februarie 2012.

Pentru mulţi, ca şi pentru mine a fost o perioadă  cel puţin provocatoare. Am pornit în această cursă motivat de onestitate şi încrederea că pot face ceva semnificativ pentru Universitate şi, în special, pentru comunitatea academică.
De ce am făcut până în prezent au beneficiat toţi membrii comunităţii academice, chiar dacă unii, din rea-credinţă, nu vor să recunoască. Nu am avut şi nu am nici un fel de interes financiar sau relaţional în acest demers. Am sperat într-o campanie de alegeri corectă. Din păcate, au existat şi există presiuni şi intimidări asupra membrilor comunităţii academice, din partea şefilor direcţi, factorilor de putere din universitate şi puterea actuală, absolut nefastă, ca şi din partea aserviţilor acesteia, care fiecare doreşte să-şi propulseze în funcţia de Rector un protejat. Totodată, pentru toţi este evident  că Universitatea se află sub influenţa unui grup de interese care urmăreşte să-şi perpetueze statutul privilegiat.
Împreună cu echipa mea managerială suntem pregătiţi să propunem o schimbare radicală a percepţiei interne şi externe a universităţii.
Acum se va alege între menţinerea stării actuale şi schimbare. În sensul schimbării, am o susţinere importantă în universitate, în comunitatea braşoveană, din partea forţelor, inclusiv politice, care vor binele acestei ţări, şi nu în ultimul rând susţinerea Mitropoliei Ardealului.
În baza devizei mele:
Pentru o viaţă academică autentică, în care fiecare să se simtă om liber, util şi respectat, merită efortul!,
îndemn toate cadrele didactice şi studenţii, cu drept de vot, să vină la vot şi să voteze, cu bună crediţă, fără a ţine seama de presiuni şi intimidări, schimbarea în bine.
Aşa să ne ajute Dumnezeu!
Prof. univ. dr. ing. Eur Ing Ionel Stareţu,
Candidat la funcţia de Rector al Universităţii Transilvania din Braşov,
ionelstaretu.blogspot.com

Comentarii

Ultimă oră