Sari la conținut

Un salvamontist din Râşnov face decorurile pentru Kevin Costner

Cabanierul Ion Adămuţă, salvator montan la Salvamont Râşnov a realizat decorurile filmului „The Hatfields and McCoys” în care va juca Kevin Costner. Producţia se toarnă în zona Cheişoara, lângă Râşnov. Aşa se face că salvamontistul râşnovean a ajuns să lucreze cu celebrul star de la Hollywood. „Kevin e chiar ok, îi place la noi. Marea lui dorinţă a fost să se plimbe cu o maşină românească, aşa că a primit un Duster. I-a plăcut! E chiar un tip ok, nu are mofturi de vedetă”, a declarat cabanierul pentru Libertatea.
Decorator de filme
Ion Adămuţă, lucrează în producţia decorurilor de film din anii 1997, când a început ucenicia sub aripa lui Sergiu Nicolaescu. Pentru filmul produs de Kevin Costner, a realizat casele, puşcăria, gaterul, spânzurătoarea – tot ce înseamnă decor. Producătorii peliculei au recreat atmosfera din Virginia, din timpul Războiului de secesiune. Totul este lucrat numai din lemn, îmbinat cu cuie, dar tratat pentru a arăta ca şi cum ar fi fost făcută acum 150 de ani. “Lemnul este de molid, îmbătrânit prin ardere, spălat, apoi patinatorii vin şi-l învechesc pentru a arăta exact ca o clădire veche. Iniţial nu s-a dorit realizarea interioarelor, însă pentru a nu mai fi necesare dublele, am realizat şi decorurile interioare”, ne spune Adămuţă. Salvamontistul a lucrat şi pentru Nicole Kidman şi Gerard Depardieu. El a realizat şi decorurile din «Cold Mountain» (cu Nicole Kidman) – film turnat în aceeaşi locaţie, dar şi pentru «Regii blestemaţi» (cu Gerard Depardieu).
Ce filmează Kevin Costner în România
„The Hatfields and McCoys” se filmează până pe 29 octombrie la Râşnov, termen care ar putea fi prelungit dacă scenele necesită duble. Miniseria ce însumează 9 ore este realizată de Kevin Costner şi produsă de postul History Channel în colaborare cu Castel Film. Pelicula descrie rivalitatea dintre familiile Hatfield şi McCoy în primii ani după încheierea Războiului Civil din Statele Unite.

Comentarii

Ultimă oră