Sari la conținut

Un nou centru de zi pentru vârstnicii brașoveni se va deschide, în curând, în oraș.
Asociația „Delta“ este pregătită să ofere asistență medicală, religioasă și psihologică pentru persoane ajunse la vârste onorabile.
După o viață de muncă, merită să aibă parte de recunoașterea societății. Au nevoie să simtă că nu sunt uitați și că, odată ieșiți la pensie, viața nu s-a încheiat pentru ei.
Mulți dintre vârstnici sunt singuri și tot universul lor rămâne doar interiorul casei. De aceea, serviciile sociale specializate pentru bătrâni sunt bine-venite. Asociația Delta Brașov pregătește pentru pensionari un centru de zi.
Un loc unde se pot desfășura, pot socializa sau se pot bucura de noi cunoștințe. Clădirea asociației de pe strada Rațiu nr. 2, unde va funcționa centrul de zi pentru seniori, este acum în plină reconstrucție.
Sălile de recreere și de mese, cabinetul medical și cel de psihologie, vor fi dotate la standarde înalte. De asemenea, la un înalt nivel de pregătire sunt pregătiți și profesioniștii care vor lucra cu vârstnicii, care promit că se vor comporta așa cum vor să fie tratați când le va veni rândul.
Cei de la asociație spun că vor face chiar și în vizite la domiciliul persoanelor asistate. Întregul sistem de asistență socială va funcționa în conformitate cu standardele europene. „Viitorul începe acum, nu mâi-ne“ este motto-ul asocia-ţiei, care îl parafrazează pe Papa Ioan Paul al II-lea. (A.L.)

Comentarii

Ultimă oră