Sari la conținut

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, D.J., aflat în custodia Penitenciarului Codlea s-a automutilat, marţi,  tăindu-se cu o lamă de ras. Bărbatul, recidivist, condamnat la 5 ani şi 6 luni pentru furt calificat, a reacţionat aşa din cauză că apelul său pentru eliberare înainte de termen a fost respins.

De ce i-a fost refuzată eliberarea

Potrivit comisarului Dan Rusu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Codlea, comisia,  s-a întrunit marţi pentru a discuta zece cazuri ale unor deţinuţi care îndeplineau condiţiile pentru aşa-zisa eliberare condiţionată.Dintre cei zece, doar şapte pot spera că un magistrat va admite propunerea de a fi eliberaţi înainte de ispăşirea integrală a pedepsei cu închisoarea.

Şi-a îngreunat situatia

Totuşi, dintre cei trei respinşi, numai D.J. a reacţionat atât de vehement. La scurt timp după ce a fost dus în cameră, în jurul orei 11.00, bărbatul a decis să-şi provoace tăieturi la cotul drept cu o lamă de ras de unică folosinţă. Leziunile nu erau grave, dar a fost dus imediat la spital şi pansat, după care a fost readus în penitenciar. Puţin după ora 18.00, cuprins de frustrare şi furie, deţinutul a „recidivat”, dar de data aceasta s-a tăiat la cotul stâng.Nu a mai fost „plimbat” la spital, cum rana erau superficială, a fost pansat în infirmeria penitenciarului. Din nefericire pentru el, automutilarea este considerată o abatere gravă, şi pe lângă sancţiunile disciplinare pe care le avea de suportat pentru gestul făcut, şi-a redus sau chiar anulat şansele de a fi eliberat mai repede. (L.A)

Comentarii

Ultimă oră