Sari la conținut

Ouăle de prepeliţă erau folosite ca leac împotriva astmului bronşic de chinezi în antichitate, iar egiptenii, în urmă cu 4000 de ani, tratau cu ajutorul lor sterilitatea şi impotenţa.

În prezent, ele sunt indicate pentru persoanele cu afecţiuni ale ficatului şi rinichilor, cu probleme de imunitate sau pentru persoanele cu nivel de glicemie scăzut. Ele mai sunt folosite în tratarea ulcerului, anemiei, tuberculozei, migrenelor, obezităţii, conjunctivitei, în reducerea colesterolului rău. Tratamentele cu ouă de prepeliţă reglează digestia, aciditatea gastrică şi ajută viitoarele mame să aibă o naştere uşoară şi o alăptare prelungită.
Un alt avantaj al ouălor este faptul că grăbesc recuperarea persoanelor care au suferit o intervenţie chirurgicală. Ajută la fixarea calciului în oase, datorită aportului de vitamina D3, magneziu şi calciu, motiv pentru care prezenţa lor în alimentaţia copiilor este benefică.
„În urmă cu câţiva ani, fiind în Spania la muncă, la un control medical de rutină am descoperit că aveam colesterolul mărit. Medicul de acolo mi-a recomandat să consum doar ouă de prepeliţe. Am fost mirat să constat că medicii din Spania puneau mare accent pe ouăle de prepeliță. Venind în România am făcut o firmă de construcţii. Firma nu a mers prea bine şi, într-o zi, fiind dezamăgit de cum mergeau lucrurile, am început să caut pe internet informații. Am găsit lucruri interesante despre creşterea prepeliţelor şi aşa m-am hotărât să fac o crescătorie cu ouă proaspete şi carne la fel de proaspătă.” ne-a povestit domnul Popa Voicu Gabriel, crescător bra­șo­vean de prepelițe
Ouăle de prepeliţă cântăresc 12 grame, în medie şi, spre deosebire de ouăle de găina, gâscă sau raţă, conţin doar colesterol bun, de aceea pot fi consumate cu încredere şi de persoanele care suferă de hipercolesterolemie. În plus, ajută la dizolvarea colesterolului rău. Valoarea lor nutritivă este determinată de greutatea păsării, de condiţiile în care este crescută şi de hrana pe care o primeşte.
Un ou conţine proteine, minerale, grăsimi, iar 100 de grame de albuş şi gălbenuş includ 158 Kcal, 13g de proteine, 64mg de calciu, 3,7mg de fier, 226mg de fosfor, 132mg de potasiu, 13 mg de magneziu şi vitaminele A, B1, B6, B12, D3.
Conform anumitor cercetători, în componenţa unui ou de prepeliţă intră şi substanţe cu rol în reducerea numărului de anticorpi responsabili de reacţii alergice. Astfel, oul de prepeliţă are de şase ori mai multă vitamina B1, de cincisprezece ori mai multă vitamina B2, de cinci ori mai mult fosfor şi de 7 ori şi jumătate mai mult fier decât un ou de găină.  Pot fi consumate crude sau preparate, la fel ca cele de găină.

De unde puteţi comanda ouă de prepeliţe. Carne sau ouă de pre­pe­liță se pot comanda la telefon: 0760/308278, 0741/623345, 0736/792357 sau prin intermediul site-ului www.prepelitebv.net.

Comentarii

Ultimă oră