Sari la conținut

Tablete şi laptopuri pentru toate şcolile şi grădiniţele din municipiu

tablete-si-laptopuri-pentru-toate-scolile-si-gradinitele-din-municipiu

Primăria Braşov va cumpăra tablete şi laptopuri pentru toate şcolile şi grădiniţele din municipiu, urmând ca ulterior să-şi recupereze banii din fondurile UE! În acest moment se face inventarul împreună cu directorii unităţilor de învăţământ.


   Primarul municipiului, George Scripcaru, a anunţat că, în urma unei şedinţe ce s-a desfăşurat în 11 septembrie cu directorii de şcoli şi cu reprezentaţii Inspectoratului Şcolar al Judeţului (IŞJ) Braşov, a fost luată decizia ca municipalitatea braşoveană să demareze o procedură de achiziţii pentru alte echipamente necesare funcţionării şcolilor.


   „Am stabilit să demarăm la nivelul municipiului Braşov un proiect pentru atragerea fondurilor nerambursabile prin care să dotăm toate şcolile din învăţământul preuniversitar. Prin acest proiect se vor putea achiziţiona echipamente pentru derularea unor activităţi didactice de tip on-line. Se vor achiziţiona sisteme video, laptopuri, pentru profesori, tablete pentru elevi”, a explicat reprezentanta Primăriei, Bianca Kraila.


    Pe de altă parte, primarul Braşovului a anunţat că acest demers a fost făcut pentru ca unităţile şcolare sau IŞJ să nu lanseze propriile proceduri, ci întreg proiectul să se implementeze integrat. „În scurt timp vom stabili toate detaliile. Procedura o începem cu finanţare de la bugetul local, urmând ca până la finalul anului să recuperăm sumele”, a explicat primarul.


   De asemenea, primarul a declarat că vizate de acest proiect sunt şi grădiniţele. „Vrem să dotăm toate şcolile şi grădiniţele cu absolut tot ce este necesar şi posibil, până în cel mai mic detaliu”, a declarat primarul Brașovului.

Materiale dezinfectante în şcoli până la finalul anului


  Vineri, consilierii locali braşoveni au aprobat în ultima şedinţă de plen a Consiliului Local Braşov din acest mandat alocarea sumelor necesare pentru asigurarea materialelor de protecţie anti-COVID din şcoli, respectiv dezinfectanţi, detergenţi, măşti şi viziere. De altfel, George Scripcaru a declarat că „necesarul a fost stabilit împreună cu fiecare unitate de învăţământ. În acest moment suntem în regulă din acest punct de vedere, iar materialele sunt asigurate până la finalul anului”.


   Totodată, consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre prin care elevii beneficiază de gratuitate totală şi necondiţionată pe transportul în comun.

Trei şcoli mai sunt în şantier în municipiul Braşov

Pe de altă parte, viceprimarul Braşovului, Costel Mihai, a declarat că în această perioadă se mai derulează trei investiţii la nivelul şcolilor din Braşov. „Este vorba despre corpul de legătură de la Şcoala Gimnazială nr. 2, la care lucrările vor fi gata înainte de termen. Mai sunt lucrările de reabilitare de la Liceul «Andrei Mureşanu», acestea urmând a fi terminate în maxim două săptămâni, deşi, conform contractului, constructorul mai are la dispoziţie şase luni. Nu în ultimul rând, mai sunt de executat lucrările la Colegiul Naţional «Unirea», unde intervenţiile vor fi gata înainte de termen. Cele trei investiţii au fost verificate în teren în data de 10 septembrie 2020. Zonele de şantier au fost izolate, astfel încât să nu fie afectată activitatea de învăţământ”, a declarat viceprimarul.


   Pe lângă aceste investiţii, în cursul verii s-au făcut reparaţii curente în unităţile de învăţământ, dar s-au realizat şi reparaţii în zonele exterioare. „În acelaşi timp au fost realizate marcajele stabilite prin ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii”, a explicat viceprimarul.

Comentarii

Ultimă oră