Sari la conținut

Tehnicianul formaţiei FC Braşov, Marius Şumudică, este bonav după fotbal şi cea mai mare obsesie a sa este să bată granzii din capitală.

Marius Şumudică a acordat un interviu site-ului oficial al grupării de sub Tâmpa, în care spune că este „bolnav după fotbal" şi principala sa obsesie este să „bată Steaua şi Dinamo". „Sunt un tip coleric, profesionist în ceea ce face, dar încă lipsit de echilibru. Dacă îmi voi găsi echilibrul şi mă voi comporta ca atare în ceea ce priveşte fenomenul fotbal, la meciuri, antrenamente, conferinţe de presă, cu siguranţă voi deveni unul dintre cei mai buni antrenori din ţară. Cel mai mult la oameni detest ipocrizia şi perversitatea. Îmi place ca atunci când discut cu cineva să spună lucrurilor pe nume, aşa cum fac şi eu, nu să umble pe la spate, încercând să-ţi dea în cap. Cel mai mult regret faptul că nu am reuşit să duc la bun sfârşit contractul cu Rapid, atunci când am fost demis după etapa a 29-a, iar obsesia mea numărul unu este să bat Steaua şi Dinamo. Nu-mi închipui viaţa fără fotbal. Fotbalul este cel mai frumos lucru pe care mi l-a dat Dumnezeu să-mi câştig existenţa făcând ceea ce-mi place cel mai mult. Meciurile de fotbal şi clipele petrecute cu familia sunt cele mai relaxante. Sunt bolnav după fotbal", a declarat Şumudică pentru site-ul oficial al clubului FC Braşov.
Mulţumit de cantonamentul din Antalya. FC Braşov s-a întors în ţară după un cantonament lung în Turcia. Stegarii vor avea câteva zile libere, iar de sâmbătă se întorc în Antalya, la treabă. Tehnicianul galben-negrilor, Marius Şumudică, s-a declarat mulţumit de modul în care elevii săi s-au prezentat în primul stagiu de pregătire. „A fost un turneu reușit din toate punctele de vedere. Am putut să ne desfășurăm activitatea în condiții normale, apoi sunt mulțumit că jucătorii au fost feriți de accidentări, iar nu în ultimul rând, rezultatele obținute, care ne conferă încredere în forțele proprii. Nu-mi place să dau exemple individuale. Eu cred că avem o echipă bună, bine pusă la punct în ceea ce priveşte relaţiile de joc. Mă bucură faptul că jucătorii care au venit în această iarnă s-au integrat rapid, atât în grup cât şi în ceea ce priveşte relaţiile de joc, anumite trasee, partea ofensivă, partea defensivă. Suntem o echipă bună, dar care are nevoie şi de şansă în anumite jocuri. Nu mă tem decât ca jucătorii să nu se accidenteze, pentru că noi stăm în 13-14 jucători de certă valoare. Vom face totul să ne atingem obiectivul, clasarea în primele zece echipe din Liga I, însă depindem şi de alţi factori externi care pot perturba activitatea noastră, cum ar fi arbitrajele. Eu sunt optimist şi cred că ne vom atinge obiectivul”, a spus Şumudică.
Neînvinşi în amicale. În primul stagiu de pregătire din Antalya, FC Braşov a disputat şapte meciuri amicale, bilanţul fiind unul foarte bun. Galben-negrii au reuşit  cinci victorii şi au terminat două partide la egalitate. Felgueiras şi compania au câştigat cu scorul de 2-0 partida cu Torpedo Kutaisi, din Georgia, au remizat, scor 1-1, cu GKS Belchatow, din Polonia, au învins cu scorul de 3-2 formaţia Sigma Olomouc, din Cehia, au trecut cu scorul de 2-0 de Slavia Sofia, din Bulgaria, au remizat, scor 2-2, cu Beroe Stara Zagora, din Bulgaria, au câştigat cu scorul de 3-2 partida cu Ujpest Budapesta, din Ungaria şi au zdrobit fără drept de apel, scor 3-0, formaţia FC Tiraspol, din Moldova. Astfel, FC Braşov este singura echipă din Liga lui Mitică neînvinsă în jocurile de verificare din această iarnă.  
Mesaj pentru fani. Tehnicianul braşovean le-a transmis fanilor stegari să aibă încredere în el şi în echipă. „Acum sunt concentrat doar la ceea ce se întâmplă la FC Braşov. Este adevărat că am o slăbiciune pentru Rapid, dar acest lucru nu are nimic de a face cu profesionalismul meu. Vreau ca fanii braşoveni să aibă încredere în mine şi le spun că îmi doresc enorm de mult să bat Rapidul, în etapa a 23-a, la Braşov", a subliniat tehnicianul stegarilor.

Comentarii

Ultimă oră