Sari la conținut

Ziua de 9 ianuarie a fost aleasă de majoritatea echipelor din Liga 1 pentru reunirea de după sărbătorile de iarnă. Dinamo, Steaua, Oţelul, U Cluj, Astra, Ceahlăul, Gaz Metan şi FC Braşov se întorc de luni la treabă. Concordia Chiajna şi Petrolul Ploieşti au fost însă şi mai harnice, întorcându-se deja la antrenamente. Cel mai târziu se vor regrupa Rapid, FC Vaslui (15 ianuarie) şi CS Mioveni (16 ianuarie).
Programul stegarilor. Stegarii se vor reuni luni, iar marți şi miercuri vor trece pe la cabinet, pentru vizita medicală. Până în data de 25 ianuarie, galben-negrii se vor pregăti sub Tâmpa, iar din 26 ianuarie trupa lui Şumudică va fi prezentă în Antalya, pentru un cantonament centralizat, “condimentat” şi cu şase partide amicale. Stagiul de pregătire din Turcia se va încheia în data de 15 februarie.

Meciuri amicale:
30 ianuarie: FC Braşov - GKS Belchatow (Polonia)
2 februarie: FC Braşov - Sigma Olomouc (Cehia)
5 februarie: FC Braşov - Slavia Sofia (Bulgaria)
8 februarie: FC Braşov - FC Slovacko (Cehia)
10 februarie: FC Braşov - Ujpest Budapesta (Ungaria)
13 februarie: FC Braşov  - FK Jakodina (Serbia)
FC Braşov, la Tv în amicale. Până la startul campionatului, amatorii de fotbal nu vor duce lipsă de partide pe micul ecran. DigiSport va transmite în această iarnă amicalele din Antalya  ale următoarelor echipe: Dinamo, CFR, Rapid, Steaua, U Cluj, Vaslui, Braşov, Pandurii, Viitorul Constanţa, naţionala României şi cea de tineret.
Nevoie urgentă de întăriri. Braşovul a pierdut doi jucători importanţi în această pauză de iarnă, dar nu au adus pe nimeni în loc, iar returul se anunţă unul de foc. Marius Şumudică este disperat după ce i-a pierdut pe Chipciu şi Cristescu şi aşteaptă din partea patronului Ioan Neculaie câteva transferuri în perioada următoare. "Nu sunt liniştit deloc. Am pierdut doi jucători de bază, Chipciu şi Cristescu. Va fi greu să-l capacitez dacă nu va fi lăsat să plece din această iarnă. Cea mai bună soluţie ar fi ca cele două cluburi să se înţeleagă. U Cluj au făcut o achiziţie foarte bună. Pe zi ce trece devine una dintre forţele din fotbalul românesc. Va trebui să facem câteva transferuri deoarece am pierdut 30-40 la sută echipă prin plecarea celor doi jucători." este de părere Şumudică.
Steaua şi Oţelul, în Poiană. Steaua şi Oţelul vor petrece primul cantonament împreună, la Poiana Braşov. "Roş-albaştrii" se vor antrena pe munte în perioada 13-20 ianuarie, în timp ce gălăţenii vor fi acolo între 15 şi 22 ianuarie. Numai trei echipe nu au ales să meargă în Antalya pentru perioada de pregătire, printre ele numărîndu-se şi campioana Oţelul Galaţi, care a ales să se antreneze în România, Cipru şi Spania.
Rămîne sau nu pînă la vară? Marian Cristescu a dat Braşovul pe U Cluj, capitolul financiar fiind decisiv în realizarea transferului. Întârzierile salariale de la Braşov, dar mai ales rețeta financiară propusă de şefii “şepcilor roşii”, l-au determinat pe Cristescu să aleagă echipa de pe Someş. Deşi mai este legat contractual de FC Braşov încă 6 luni, cea mai bună variantă pentru gruparea de sub Tâmpa ar fi acceptarea unei sume de bani, pentru ca jucătorul să poată pleca de acum la Universitatea.  “Nu ştiu dacă el va pleca sau nu în această iarnă. Decizia o va lua Ioan Neculaie, nu Kovacs sau altcineva” a declarat preşedintele galben-negrilor, Iosif Kovacs. „Nu ştiu încă ce voi face. Dacă cei de la «U» Cluj  o să facă o ofertă care să ne mulţumească, probabil că îi vom da drumul acum. Putem folosi banii pentru a face alte transferuri” a spus la rândul său şi patronul stegarilor, Ioan Neculaie.

Comentarii

Ultimă oră