Sari la conținut

Statistici mincionoase prezentate de Ministerul Turismului

Hotelierii se plâng de lipsa turiştilor, în schimb Ministerul Turismului se laudă în statistici. Hotelierii îi contrazic pe guvernanţii PDL în ceea ce priveşte numărul de turişti din staţiunile montane. Astfel, Ministerul Turismului inventează sute de mii de turişti în staţiuni, în vreme ce hotelierii din staţiunile montane spun că în luna februarie au înregistrat cei mai puţini turişti din ultimii ani din cauza drumurilor impracticabile, supraaglomertate şi  blocate de zăpadă.


În timp ce Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului anunţă un record de turişti, fără să poată preciza şi numărul acestora,  proprietarii de hoteluri din Sinaia spun că în luna februarie în întreaga staţiune s-a înregistrat cel mai mic grad de ocupare din ultimii ani. Au venit mai puţini turişti din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. În cursul săptămânii hotelurile sunt aproape goale, iar în week-end-uri se mai animă puţin. Şi hotelierii din Predeal se plâng că din cauza vremii, în ultimele două week-end-uri mai mult de jumătate dintre turişti au anulat rezervările. În aceste condiţii pare cel puţin incredibil că ministerul turismului a anunţat luni că peste 56.000 de maşini au fost înregistrate în principalele staţiuni şi localităţi turistice montane din România în week-end, acestea fiind cele mai aglomerate zile la munte după sărbătorile de iarnă.


Clasamentul celor mai aglomerate staţiuni şi localităţi este condus de Poiana Braşov. Bogdan Oprea, purtător de cuvânt în MDRT, a spus pentru Mediafax că 50.000 de maşini au fost înregistrate de o cameră de filmat a poliţiei amplasată unde începe drumul spre Poiana Braşov. S-a estimat că în fiecare masină au fost, în medie, două persoane, de unde rezultă că staţiunea a fost vizitată în week-end de aproximativ 100.000 de persoane. Întrebat cum au reuşit să se cazeze cei 100.000 de turişti în cele 4.000 de locuri de cazare, Oprea spune că nu ştie exact unde parchează, unde dorm şi unde se cazează aceşti oameni. De asemenea oficialul guvernamental se pare că nu ştie că drumul de acces în Poiana Braşov se blochează în momentul în care este tranzitat de cîteva mii de maşini, aşa cum s-a mai întâmplat. Hotelierii le transmit celor de la Ministerul Turismului, ca în loc să numere maşini, să realizeze autostrada Bucureşti Braşov şi să sprijine construcţia aeroportului de la Ghimbav, investiţii care ar duce într-adevăr la creşterea reală a numărului de turişti.

Comentarii

Ultimă oră