Sari la conținut

“Bursucul” e pesimist

Un mandat la Chelsea e obiectivul-suprem al lui Dan Petrescu, care a rămas îndrăgostit de clubul londonez, după cei 5 ani petrecuţi pe Stamford Bridge ca jucător. "Nu cred că voi avea eu şansa să antrenez Chelsea. Pentru asta îţi trebuie un CV impresionant, pe care eu nu îl am, cel puţin deocamdată. Trebuie să antrenezi şi să ai rezultate la echipe cu nume înainte. Poate peste 10 ani am putea vorbi despre acest lucru, să am o mică şansă", a declarat Dan Petrescu, după Steaua - Kuban 3-0.

Revine „Ibra” în Primera?

Fotbalul spaniol ar putea asista la o nouă mutare spectaculoasă. Fost idol la Barcelona, echipă cu care a câştigat 5 trofee (campionatul, două supercupe ale Spaniei, o supercupă UEFA, campionatul mondial al cluburilor), Zlatan Ibrahimovic visează să îmbrace tricoul lui Real Madrid! Anunţul şoc a fost făcut de impresarul jucătorului, Mino Raiola. "După ce a fost pe Camp Nou, ar fi extraordinar ca Zlatan să ajungă şi pe Bernabeu. Primesc în fiecare zi oferte pentru Zlatan. Deci, nu aş putea să spun că îşi va termina cariera la Milan, mi-ar fi imposibil sa fac asemenea afirmaţii", a spus acesta. Suedezul a jucat doar un sezon la Barcelona, transferându-se la AC Milan.

“Hăne”, salt înainte!

Tenismanul Victor Hănescu a urcat două locuri şi se află pe poziţia 93, cu 600 de puncte, în clasamentul ATP dat publicităţii ieri. În primii 200 de jucători se mai află Adrian Ungur, care a urcat şase locuri, până pe 101, cu 541 de puncte. La dublu, Horia Tecău a acumulat 5.030 puncte şi se menţine pe locul 8. În ierarhia de dublu se află şi Victor Hănescu, care a coborât pe locul 93, cu 825 puncte. Primele trei locuri ale clasamentului ATP de simplu sunt ocupate de Novak Djokovici (Serbia) - 13.630 puncte, Rafael Nadal (Spania) -10.435 şi Roger Federer (Elveţia)- 8.010.

Lovitură pentru Contador!

Apelul făcut de Agenţia Mondială Antidoping (AMA) şi Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) a avut câştig de cauză în războiul de uzură dus împotriva ciclistului spaniol Alberto Contador şi al Federaţiei Iberice.
Sextuplul câştigător de Mare Tur şi-a pierdut coroana din Turul Franţei 2010, dar şi victoria din Turul Italiei 2011. Alberto Contador a fost suspendat pentru doi ani de către TAS şi mai are posibilitatea unui apel la Curtea Federală din Elveţia, invocînd un eventual viciu de procedură. Contador devine al doilea ciclist din istoria Turului Franţei, după americanul Floyd Landis, în 2006, care pierde tricoul galben dus până în Paris din cauza dopajului!
Suspendarea înseamnă anularea oricărui rezultat pe care Alberto Contador l-a înregistrat după ce a fost depistat pozitiv în Turul Franţei 2010! Rutierul nu va putea lua startul în Turul Franţei 2012, competiţie construită pe profilul său şi pentru care a început antrenamentele intense alături de Bjarne Riis şi Saxo Bank, şi nici la Jocurile Olimpice de la Londra. Va putea, totuşi, concura în Turul Spaniei.

Il Luce, în topul antrenorilor!

Institutul pentru Statistica şi Istoria Fotbalului a întocmit clasamentul celor mai buni tehnicieni din secolul XXI. În această ierarhie, Mircea Lucescu figurează pe a 34-a poziţie, cu 36 de puncte, la fel ca Juande Ramos şi Rudi Voller. Primul în top este Alex Ferguson, cu 166 de puncte, urmat de Arsene Wenger (165p) şi de Jose Mourinho (154p). La elaborarea topului s-au luat în calcul voturile specialiştilor din peste 80 de ţări din întreaga lume. Sunt alţi 2 antrenori români intraţi în calcule. Primul este Anghel Iordănescu, aflat pe locul 110, cu 11 puncte, alături de, printre alţii,  Emerson Leao, Martin O"Neill, Holger Osijek. Celălalt e Victor Piţurcă, pe a 172-a poziţie, cu 3 puncte, lîngă Luigi del Neri, Ricardo, Manuel Lapuente, Francisco Maturana, Ernesto Valverde.

Probleme cu finanţele la CFR?

Deşi s-au retras din prima liga din Rusia, FC Moscova solicită în instanţele civile suma de 650.000 de euro clubului CFR Cluj, care nu a mai achitat respectiva sumă în 2008 după ce transferul suedezului Mikael Dorsin la gruparea moscovită a eşuat.
Ruşii spun că au plătit integral banii solicitaţi de clujeni în urmă cu trei ani şi jumătate, însă Dorsin nu a mai ajuns la clubul moscovit.
Potrivit cererii de trimitere în judecată, depusă la Tribunalul Comercial Cluj de biroul de avocatură Menzer & Bachmann NOERR, cele două cluburi s-au înţeles în iunie 2008 cu privire la transferul lui Dorsin. FC Moscova a virat imediat suma integrală, 1,65 milioane euro, în conturile clubului clujean.
Spre surprinderea tuturor, Dorsin a refuzat să plece în Rusia, iar transferul a căzut. Jucătorul a fost trimis la echipa secundă, iar apoi lăsat să se întoarcă la Rosenborg. Suedezul i-a acţionat şi el pe clujeni la FIFA pentru neplata unei datorii de 175.000 de euro. "Clujenii le-au rambursat doar un milion de euro. Restul nu au mai ajuns la Moscova. Clubul CFR susţine că i-a plătit, printr-o firmă off shore din Lituania, dar semnătura clubului din Moscova ar fi falsificată.

Comentarii

Ultimă oră