Sari la conținut

Spitalul din Săcele este „mărul discordiei”

Politicienii puterii în teritoriu au votat împotriva  preluării spitalului de la Săcele în patrimoniul Consiliului Judeţean, care intenţionează să-l redeschidă.  

Dacă tot l-au închis, de ce să fie redeschis!? Acesta pare a fi principiul după care guvernează PDL-iştii, după cum acuză reprezentanţii din teritoriu ai opoziției.
Aleșii portocalii de la județ au votat împotriva preluării spitalului din Săcele de către Consiliul Județean. Asta deși atât consilierii locali din Săcele, cât și primarul PDL-ist din localitate, dar mai ales oamenii din municipiu, sunt disperați să aibă din nou spital lângă casă. Dacă s-au opus la preluarea spitalului de la Săcele în patrimoniul Consiliului Județean, PDL-iştii au încercat să blocheze şi vânzarea clădirii în care a funcționat spitalul Dermato și care acum, pe lângă faptul că este într-o stare avansată de degradare, administraţia județeană cheltuiește bani pentru întreținere, taxe și impozite.
Social-democrata Roxana Mânzatu a propus în plen un schimb de imobile între spitalul de dermato-venerice  și corpul de clădire al Mater-nităţii care aparține Bisericii Evanghelice, instituție ce și-a dat acordul, într-un final, să vândă imobiliul respectiv Consiliului Județean Braşov.
Banii din această vânzare ar fi investiți în refacerea spitalului județean, în primul rând, pentru că de la guvern nu mai există nicio șansă ca Brașovul să aibă parte de fonduri pentru sănătate.

Suferă de amnezie. Senatorul Marian Rasaliu  îi lăudă pe mai marii partidului PDL, care crede el, s-au implicat în redeschiderea spitalului din Codlea. Senatorul cuprins de amnezie uită însă să spună cine a pus lacătele pe unitățile medicale, „reformând” astfel sistemul de sănătate.  
Guvernarea PDL-istă a închis zeci de spitale în toată țara, trei la Brașov, în localitățile Victoria, Codlea și Săcele. Pentru acesta din urmă nu au ridicat niciun deget pentru a fi redeschis. Mai mult, pedeliştii au fost de acord cu decizia ministerului sănătății, însă au dau un pas înapoi când oamenii au ieșit în stradă pentru a le fi respectat accesul liber la sănătate.
Acum, însă, pedeliştii se laudă cu eforturile supranaturale pe care le-au făcut pentru a înfrânge reforma statului fabricată de șefii lor de partid, Emil Boc şi George Scripcaru. (A.L.)

Comentarii

Ultimă oră