Sari la conținut

Şapte ani de la dublul asasinat de la farmacia Thea

Marţi se împlinesc şapte ani de la dublul asasinat din farmacia Thea, de pe Bulevardul Victoriei, dar controversele din jurul acestui dosar sunt departe de a se fi încheiat. Dublul asasinat s-a petrecut în 6 decembrie 2004 în farmacia Thea de pe Bulevardul Victoriei. Manuela Cistian şi Daga Susan, farmaciste în unitate, au fost împuşcate în cap de la mică distanţă. La câteva zile după crimă, principalul suspect a devenit Alexandru Diaconescu (foto) un tânăr în vârstă de 23 de ani, la acea vreme din Bucureşti. Acesta a fost arestat şi a stat după gratii zece luni.
Procesul a început în 2005 şi timp de patru ani a fost pe rolul a trei instanţe de judecată, inlusiv la Curtea Supremă. Toate instanţele l-au găsit nevinovat pe Alexandru Diaconescu. A început apoi un proces civil prin care Alexandru Diaconescu a dat statul român în judecată. A solicitat 12,6 milioane de lei, însă Tribunalul Bucureşti a acordat doar 2 milioane de lei daune morale şi încă 150.000 de lei daune materiale.
„Mă fac şi eu criminal“.Anul trecut, Daniel Cistian, soţul Manuelei, declara pentru Adevărul: „Văd că statul plăteşte bine. Dacă pentru un dublu asasinat statul îţi dă aproape 500.000 de euro, atunci pentru o singură crimă aş lua 250.000 de euro. Acum , pe timp de criză, statul plăteşte din banii fraierilor, adică ai noştri, contribuabilii, un criminal împotriva căruia există probe că a săvârşit faptele“.
Acum, bărbatul nu crede că o să li se mai facă vreodată dreptate celor două victime, după şapte ani de la crimă.  S.D.

Comentarii

Ultimă oră