Sari la conținut

Revoluţionar braşovean, trimis în judecată pentru înşelăciune şi uz de fals

Braşoveanul Ion Marian Bercea a fost trimis în judecată de Parchetul Tribunalului Braşov, pentru înşelăciune şi uz de fals, după ce ar fi obţinut pe nedrept certificat de revoluţionar. Procurorii au anunţat, vineri, într-un comunicat, că în urma probatoriului administrat s-a constatat că acesta a indus în eroare Casa Judeţeană de Pensii Braşov şi a încasat pe nedrept peste 14.000 de lei.

"La data de 28.05.2010, Bercea Ion Marian a indus în eroare reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Braşov cu ocazia solicitării indemnizaţiei lunare reparatorii prevăzută de Legea 341/2004 (Legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei din Decembrie 1989) prin prezentarea ca adevărată a împrejurării neconforme cu realitatea că este îndreptăţit la această indemnizaţie, folosindu-se de un înscris falsificat pretins a fi emis de Guvernul României, Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989", se arată în comunicatul Parchetului.

Bercea a încasat pe nedrept suma totală de 14.342 lei. Cauza a fost înaintată, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Braşov.

Persoane publice, falşi revoluţionari!? Liderul „Asociaţiei Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor «Braşov Decembrie 1989»”, Dorin Lazăr Maior, a înregistrat o plângere penală împotriva lui Mihail Tarbă, fostul şef al Casei de Pensii şi consiler local PDL, la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Braşov, în data de 22 iulie 2011, prin care îl acuză că este un impostor şi a obţinut certificatul de revoluţionar în mod fraudulos, printr-o asociaţie din Bucureşti.
Potrivit actelor depuse la dosar, Mihail Tarbă a avut dosarul de preschimbare nr. 14.001, depus la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 şi a dobâdit calitatea de „luptător remarcat prin fapte deosebite” cu certificatul seria LRM-T nr. 1028.
„Cunoscându-i situaţia personală, dar mai ales faptul că nu a participat sub nicio formă la Revoluţia din 22 decembrie 1989 în oraşul Braşov, aşa cum a pretins pentru a dobândi calitatea mai sus amintită, consider că a obţinut aceată calitate prin săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, fals şi uz de fals“, se arată în plângerea penală.
Maior spune că atât Bercea, cât şi celelalte persoane suspectate că ar fi falşi revoluţionari au obţinut certificate prin diverse Asociaţii de revoluţionari din Capitală, vestite că au fabricat revoluţionari pe bandă.     S.D.

Comentarii

Ultimă oră