Sari la conținut

Reguli noi impunse de CFR pentru transportul animalelor de companie cu trenul

reguli-noi-impunse-de-cfr-pentru-transportul-animalelor-de-companie-cu-trenul

Dacă aveți în plan o călătorie cu trenul trebuie să știți că animalele, pãsãrile, reptilele, peştii şi insectele vii nu pot fi transportate, de regulã, în vagoanele CFR Călători, cu anumite excepții.

În vagoanele de clasa a 2-a, este permis transportul câinilor însoţiţi dacă aceștia au botniţã, sunt ţinuţi în lesă pe podeaua vagonului, în compartimente și dacă nici un călător nu protestează.


Este interzis accesul câinilor periculoşi din rasele Pit Bull, Boerbull sau Bandog în trenurile de călători.

Accesul în trenurile de călători al câinilor din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor este permis, numai dacă: poartă botniţă, au carnet de sănătate şi sunt ţinuţi în lesă. Persoana care însoţeşte un astfel de câine în tren trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă vârsta minimă de 18 ani, să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea unei infracţiuni contra persoanei.


"Călătorul, proprietar al câinelui, este obligat să menţină curăţenia pe toată durata călătoriei, având asupra sa materiale de igienizare, în caz contrar va fi tratat conform reglementărilor legale în vigoare. Câinii, pisicile şi animalele mici, ţinute în braţe, precum şi păsările mici în colivii pot fi transportate fără plată, dacă nici un călător nu protestează. Dacă alţi călători protestează, personalul de tren sau cel de control, în cazuri bine justificate, poate interzice călătoria cu aceste animale”, arată reprezentanţii CFR Călători, care atrag atenţia că este interzis accesul câinilor periculoşi în trenurile de călători.

În cazul în care ceilalți călători din tren obiectează cu privire la transportul unui animal de companie, personalul de tren va îndruma călătorul, proprietar al câinelui, împreună cu câinele, în alte compartimente sau la capătul culoarului.


Tariful de transport al unui câine, se încasează prin emiterea unui bilet în valoare de 50% din tariful tren Regio, clasa a 2-a, pentru un adult, pe acelaşi parcurs. Pentru un câine care este transportat în vagoanele de călători fără a se prezenta biletul de călătorie se eliberează bilet de călătorie eliberat în tren la tarif integral de taxare în tren, corespunzător rangului trenului şi distanţei kilometrice pe care circulă călătorul, proprietar al câinelui.

Comentarii

Ultimă oră