Sari la conținut

La numai o săptămână, zeci de poliţişti şi jandarmi alături de angajaţi de la Comisariatul de Protecţie al Consumatorului şi comisari de la Garda Financiară au efectuat vineri o nouă razie în Piaţa Traian.

„Acţiunea are drept scop verificarea legalităţii funcţionării acestei pieţe. La control participă 60 de poliţişti şi 40 de jandarmi, alături de reprezentanţii celorlalte instituţii cu atribuţii de control. La controlul efectuat în urmă cu o săptămână comercianţii au fost notificaţi să intre în legalitate, niciu unul nu a făcut demersurile necesare pentru obţinerea autorizaţiilor, astfel că vom aplica măsurile legale ce se impun“, a declarat comisarul şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvînt al IPJ Braşov.

Termen prea scurt. Controlul nu s-a desfăşurat fără incidente, comercianţii încercând să împiedice confiscarea mărfurilor de pe tarabe. Majoritatea comercianţilor de etnie rromă s-au plâns că nu au avut timp de o săptămână să obţină autorizaţiile de la Primărie, de abia au apucat să depună dosarele. S-au plâns că acum inspectorii le iau marfa cu japca, după ce săptămâna trecută i-au amendat.

Rromii ameninţă cu revoluţia. Ionel Spătaru şeful OPC, a spus că locaţia din Traian nu are avizul de funcţionare ca piaţă, fiind o situaţie similară cu cea din Stupini, recent închisă. Spătaru a precizat că toate mărfurile care se comecializează în locaţii neautorizate urmează să fie confiscate. Comercianţii au ameninţat că o să facă revoluţie dacă li se ia pâinea de la gura copiilor, o să protesteze în faţa Primăriei şi o să meargă până la Haga ca să-şi apere drepturile.

S-au confiscat 10 tone de haine. În urma acţiunii s-au aplicat 19 sancțiuni contravenționale  în valoare totală de 35500  lei, deorece comercianţii nu aveau case de  marcat. În plus, au fost confiscate 10 tone articole de  îmbrăcăminte şi încălţăminte second  hand, pentru lipsa documentelor legale de proveniență. De asemenea, s-a   dispus suspendarea activității pe  sase luni la trei firme  controlate. Aceste acțiuni vor continua și în  perioada următoare, potrivit unui comunicat remis de IPJ Braşov.

Comentarii

Ultimă oră