Sari la conținut

Qwan Ki Do este o artă marţială cu origini în China şi Vietnam, ea fiind adusă pentru prima dată în Europa de maestrul Pham Xuan Tong. A practica Qwan Ki Do nu înseamnă doar a învăţa o tehnică marţială, ci înseamnă a învăţa arta de a trăi, a învăţa să devii nu doar un om puternic ci, mai ales, o fiinţă echilibrată pe plan fizic şi mental.
wan Ki Do aduce numeroase beneficii asupra sănătăţii, dacă este practicat conform principiilor care stau la baza acestui stil de arte marţiale foarte valoros.
Printre aceste beneficii putem enumera, în primul rând acţiunea deosebită asupra zonei abdominale pe care o tonifică vindecând astfel toate bolile care ţin de dezechilibrul acestei zone ca, de exemplu, durerile de stomac, ulcerul, gastrita, etc.
Rinichii, de asemenea, prin exerciţiile specifice, sunt tonifiaţi şi puternic irigaţi, ceea ce duce la o funcţionare optimă a lor. Efec­tele asupra minţii sunt remarcabile: creşterea puterii de concentrare, a calmului, a echilibrului.
Musculatura are mult de câştigat prin această practică, ea fiind întărită dar şi flexibilizată în acelaşi timp, articulaţiile sunt mult mai bine lubrefiate eliminând pericolul unor boli cum ar fi coxartroza.
În Braşov Qwan Ki Do se poate practica la Asociaţia Sportivă Thoi Son Braşov.
Puteţi vizita site-ul clubului la adresa
www.qwankidobrasov.ro

Comentarii

Ultimă oră