Sari la conținut

Produse de post şi preparate din vânat la Târgul Slow Food de la Braşov

Târgul de produse tradiționale revine weekend-ul acesta în Piața Sfatului. 40 de producători din toată țara aduc cele mai apetisante produse între 26 și 27 noiembrie, la Târgul Slow Food "Roadele Pamantului”. Brașovenii sunt invitați să-și umple frigiderele și cămările. Ei pot alege între produse "de dulce" și de post, murături, brânzeturi, ulei presat la rece, pâine pe vatră, turtă dulce și prăjituri de casă, siropuri, vin, fructe și legume de la Stupini.  

Oferta târgului se îmbogățește în acest sfârșit de săptămână, cu câteva produse noi: gem de ghimbir made în Brașov, preparate din  lapte de capră -  de la Călărași, dulceață de merișoare sau de agrișe și zacuscă cu ghebe, produse în Suceava, dar și cunoscutele murături în saramură Puiucul.  

În plus, cei care țin postul Crăciunului vor găsi în centrul orașului sarmale de post, zacuscă pentru toate gusturile, păstrăv afumat sau deserturi tradiționale din Maramureș - foi cu bulion umplute cu dulceață de măr și dovleac, pandișpan de post cu stafide și nucă sau plăcintă cu mere. Iar dacă vi se va face frig, veți putea consuma la standul organizatorilor, un pahar de vin ecologic fiert și aromat cu scorțișoară sau ceaiuri bio.

La târg veți găsi și o largă varietate de sortimente de miere și o sumedenie de alte produse apicole: capaceala, tinctură de propolis, Apilarnil și chiar faguri cu miere, crescuți direct în borcan.  

La această ediție a târgului veți avea ocazia să degustați produse din carne de vânat, precum pastramă sau cârnații de cerb și de mistreț ori salamul din carne de urs.  

Piața va fi deschisă atât sâmbătă, cât și duminică, între orele 10.00 și 16.00. (A.M.)

Comentarii

Ultimă oră