Sari la conținut

Consiliul Local a aprobat luni majorarea preţului gigacaloriei pentru anul 2012. Acesta va fi de 198,5 lei/gcal, cu 7 lei mai mult decât în 2011.
Această majorare a fost votată în ciuda protestelor venite din partea Opoziţiei.  „Nu suntem de acord cu majorarea preţurilor la gigacalorie precum şi la salubrizare aşa cum a propus  conducerea Primăriei. Nu este normal ca în această perioadă pe criză, societăţi comerciale care au obţinut venituri consistente ca urmare a serviciilor prestate timp de opt ani pentru comunitate, să ceara majorarea tarifelor. Cu atât mai mult cu cât ultima creştere de preţuri a fost în 2009, iar astăzi Braşovul are cel mai scump gunoi din ţară. Odată cu creşterea solicitată de 33%, preţul gunoiului menajer pentru populaţie va ajunge la aproape 10 lei. De asemenea, nu suntem de acord nici cu creşterea preţului la gigacalorie. Am avertizat în repetate randuri ca lipsa investitiilor din fonduri europene în reabilitarea retelei de distributie precum şi administrarea ineficientă a acestui sistem va duce la majorarea preţurilor la gigacalorie“, a precizat pesedistul Răzvan Popa.
“De exemplu la Râmnicu Vâlcea din 30 % pierderile în sistemul centralizat de căldurp au scăzut la 15% în timp ce la Braşov am ajuns să fim în topul celor cu pierderi în sistem ajungând la peste 51% pierderi, evident că  toate aceste deficienţe se traduc până la urmă în o politică de preţuri care iată se demonstrează în momentul de faţă că se încearcă decontarea ei de către cetăţeni” a declarat şi Cătălin Leonte, vicepreşedintele PSD Braşov.  S.B.

Comentarii

Ultimă oră