Sari la conținut

Prima înfrângere la CM de handbal pentru România

Echipa naţională de handbal feminin a României a fost învinsă, joi, la Sao Paulo, de reprezentativa Braziliei, scor 33-28 (14-11), în cea de-a patra partidă din grupa C a Campionatului Mondial.

Tricolorele au reuşit o primă repriză mai bună decât în meciurile precedente, în pofida dominaţiei Braziliei, care a condus şi cu patru goluri (10-6, 14-10). Pe teren au revenit şi accidentatele Manea şi Fiera, dar nu pentru mult timp. Apărarea a fost mai mobilă, însă în faza ofensivă greşelile individuale au continuat în anumite momente ale jocului, astfel că sud-americanele au profitat cu recuperări şi atacuri rapide, finalizate cu precizie, scrie Mediafax. Nascimento a fost principalul pericol al Braziliei, chiar dacă nu a mai intrat în ultimele 10 minute, în timp ce România a avut-o în prim-plan pe Brădeanu. La pauză, 14-11.

La reluare, tricolorele s-au apropiat la două goluri, 15-13, dar apoi au scăzut ritmul din nou şi au fost conduse, chiar şi cu 5 goluri (28-23). Fetele au dublat eforturile, însă unele decizii de arbitraj, care au favorizat jocul dur al Braziliei, le-au scos din minţi. În schimb, în minutul 49, România avea 12 eliminări de câte două minute şi pe extrema Ardean Elisei scoasă cu cartonaş roşu (min. 47). Pe final, arbitrii au egalizat numărul de eliminări, însă Brazilia se detaşase pe tabelă şi nu a mai avut probleme în a-şi trece în cont a patra victorie consecutivă. România a bifat prima înfrângere, după un joc cu momente contrastante, în care nici portarii nu au ajutat echipa la valoarea lor reală.

Comentarii

Ultimă oră