Platforme de deșeuri sufocate de gunoaie și zone transformate în depozite ad-hoc de reziduuri chiar în orașul nostru. Polițiștii locali spun că printre cauzele menținerii și chiar extinderii la nivelul comunității a acestor fenomene se numără absența contractelor de salubritate. De la începutul anului, doar pe acest plan de măsuri au fost verificate o serie de contracte de salubritate în mai multe cartiere.
"Absența contractelor de ridicare a gunoiului menajer reprezintă unul dintre motivele pentru care unele zone urbane ajung să fie sufocate de gunoaie sau chiar să fie transformate în depozite ad-hoc de deșeuri. De cele mai multe ori, unii brașoveni, care nu dețin nicio înțelegere cu niciun prestator de salubritate, depozitează sau aruncă reziduurile la întâmplare. Argumentele sunt mai mult decât suficiente pentru a justifica acțiunile pe care le-au demarat polițiștii locali de la Biroul Activitate Comercială și Protecția Mediului pentru verificarea respectării regulamentului de salubrizare și deszăpezire al municipiului Brașov. De la începutul anului doar pentru acest plan de măsuri au fost revizuite și verificate o serie de contracte de salubritate în cartierele Schei, Centru, Astra, Noua și Răcădău. Până acum au fost inspectate 665 de clădiri." a declarat Anca Lăutaru, purtătorul de cuvânt Poliția Locală Brașov.
Poliția Locală Brașov le reamintește cetățenilor că există obligația legală de a deține un contract de salubritate cu un operator acreditat. Nerespectarea acestei prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 800-1600 lei pentru persoanele fizice și 1600-2500 lei pentru persoanele juridice.