Sari la conținut

Persoanele de peste 65 de ani vor avea două intervale orare pentru ieșirile din casă

-persoanele-de-peste-65-de-ani-vor-avea-doua-intervale-orare-pentru-iesirile-din-casa

Persoanele cu vârste de peste 65 de ani vor avea la dispoziție, începând de astăzi, două intervale orare în care pot ieși din casă, a anunțat Președintele României, Klaus Iohannis.

Până acum, conform reglementărilor anterioare, prevăzute în Ordonanțe Militare, pe perioada stării de urgență, persoanele vârstnice puteau ieși din casă doar în intervalul orar 11-13.

Având în vedere că „vremea se încălzește”, începând de luni, bătrânii își pot părăsi locuințele în două intervale zilnice: 7-11 dimineața și 19-22 seara, a declarat Klaus Iohannis într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni.

„Având în vedere că vremea se încălzește, că intervalul stabilit a fost considerat prea scurt, începând de astăzi, tot prin ordonanță militară, se va schimba acest interval. Deci, persoanele peste 65 de ani vor avea la dispoziție două intervale zilnice: dimineața de la ora 07:00 până la ora 11:00 și seara de la ora 19:00 până la ora 22:00, când vor putea să iasă din casă, fie pentru cumpărături, fie pentru a face un pic de mișcare în jurul casei sau în jurul blocului”, a spus Iohannis.

Conferința de presă a avut loc la finalul unei ședințe privind măsurile de gestionare a epidemiei, la care au participat prim-ministrul Ludovic Orban, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

De asemenea, în cadrul conferinței de presă, președintele a anunțat că grădinițele, școlile și universitățile vor rămâne închise în acest an școlar.

În schimb, Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor desfășura conform planului inițial, dar cu respectarea strictă a măsurilor de distanțare socială.

Comentarii

Ultimă oră