Sari la conținut

Pentru al treilea an consecutiv, mai puţine accidente rutiere în judeţul Braşov

Anul trecut s-a reuşit, pentru al treilea an consecutiv, ca în judeţul Braşov să se reducă  numărul de accidente rutiere, potrivit unui bilanţ al I.P.J.Braşov.
Aşadar, statistic, numărul accidentelor rutiere a scăzut de la 338 în 2010, la 306 în 2011, persoanele decedate de la 76 la 59, răniţii grav de la 328, la 299.

Principala cauză a accidentelor rămâne nerespectarea regimului legal de viteză (82 de accidente soldate cu 13 morţi şi 86 de răniţi), potrivit poliţiştilor braşoveni.

Totodată polițiștii rutieri brașoveni au reținut anul trecut  5108 permise de conducere, iar pentru defecţiuni tehnice sau alte cauze au fost retrase un număr de  2.510 certificate de înmatriculare.

Anul trecut cel puţin două evenimente rutiere rămân ca reper în istoria neagră a accidentelor grave, în judeţul Braşov. Primul s-a petrecut, în iulie, pe DN 13, la ieșirea din Brașov către Feldioara, când o  șoferița aflată la volanul autoturismului a încercat să depășească neregulamentar, pe linie continuă, un TIR, a intrat pe contrasens și s-a izbit frontal de un alt autotren, care circula regulamentar pe contrasens. Bilanţul negru al accidentului cinci morţi.

Al doilea accident rutier s-a petrecut, în octombrie, pe DN1, când realizatorul tv Şerban Huidu, aflat la volanul unei maşini de teren, s-a izbit frontal cu un Logan. Bilanţul negru al accidentului trei morţi. (L.A.)


Comentarii

Ultimă oră