Sari la conținut

Pelerinaj la Braşov, la icoana Fecioarei Maria din Guadalupe

Sâmbătă, la Biserica romano-catolică „Înălţarea Sfintei Cruci” de pe Bulevardul Ştefan cel Mare (preot paroh Mathe Wilhelm) a fost adusă icoana miraculoasă a Sfintei Fecioare Maria de la Guadalupe, protectoarea pruncilor nenăscuţi. Pentru comunitatea catolică din Braşov,  şi pentru toţi creştinii, acesta este  un eveniment aparte. Cu această ocazie se va celebra o zi pentru apărarea vieţii în Parohie,  în program fiind incluse sfinte Liturghii, rozarii, adoraţie  euharistică, proiecţii video, predici pe această temă.
Episcopii catolici din Mexic au binecuvântat periplul ei prin biserici pentru oprirea avorturilor.

Filme anti-avort

Printre prezentări se vor putea viziona diverse filme şi documentare, precum „Iarna Demografică”, care prezintă statistic tendinţele de dispariţie a populaţiei din Europa şi America de Nord, cu implicaţiile lor grave şi multiple, din cauza reducerii drastice a natalităţii sau „Strigătul mut”, despre agonia copilaşului în timpul unui avort chirurgical, realizat de dr. Bernard Nathanson. Organizatori ai acestui eveniment sunt Asociaţia „Darul Vieţii şi Parohia”.

Nu a fost pictată de mâna omenească

Icoana este, de fapt o copie fidelă în mărime naturală a originalului care se află în Mexic. „Virgo morena” (Fecioara brunetă) este singura icoană aprobată de Biserica Catolică ca ca fiind nepictată de mâna omenească. (L.A.)

Comentarii

Ultimă oră