Sari la conținut

Câte etaje are locuinţa dumneavostră? Folosiţi internetul şi în ce an v-aţi căsătorit? Sunt doar trei dintre întrebările la care trebuie să răspundeţi atunci când vă veţi trezi la uşă cu un recenzor. Este simplu de recunoscut: poartă o mapă cu multe chestionare şi are obligatoriu ecuson. A mai rămas o singură zi până la startul recensământului populaţiei şi al locuinţelor, ce se va desfăşura la foc continuu până la finalul lunii.

Braşovenii sunt obligaţi să răspundă la datele despre locuinţă, clădire, gospodărie şi persoanele care se află acolo. Dacă refuză colaborarea cu recenzorii pot primi amenzi ce ajung chiar şi până la 4.500 de lei de persoană. De asemenea, de sancţiuni nu scapă nici recenzorii care nu respectă confidenţialitatea datelor. În cazul acestora amenda este de 5 mii de lei.

“ Toate datele pe care noi le obţinem în urma prelucrării acestui recensământ vor fi folosite strict în scopuri statistice. Nicio instituţie a statului nu va vaea acces la datele individuale ale noastre ca persoană sau date despre locuinţă. Noi după ce prelucrăm acest recensământ, mai précis informaţiile din chestionarele de recensământ, acele chestionare vor fi distruse la o unitate specializată”, spune Ion Popescu, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Braşov.

Pentru persoanele plecate în străinătate pe o perioadă îndelungată, de cel puţin 12 luni, se va completa un formular special numit PPI. Recenzorii vor reveni de câte ori este nevoie acasă la cei care sunt foarte ocupaţi şi ajung târziu la domiciliu. 4 mii de persoane: recenzori, recenzori şefi, responsabili de circumscripţie urbană şi responsabili coordonatori se vor ocupa de recensământ în judeţ.  (L.N.)

Comentarii

Ultimă oră